• Писатели-приключенци под открито небе

  7 юли 2021

  Иво Иванов, Симеон Идакиев, Светослав Иванов и Кирил Николов - Дизела са малка част от авторите на издателство Вакон, които ни приветстват под откритото небе на Маймунарника на 7 юли от 19:00. Разпитайте писателите-приключенци за творбите им - ние нямаме търпение да си поговорим с Владимир Павлов за книгата му Моите сноуборд върхове.
 • Мелба на живо

  6 юли 2021

  Трима артисти ни въвличат в разказ за илюстрациите и рисунките си. На 6 юли от 19:00 в The Steps слушаме Мила Янева-Табакова за авторските книги и разкази в картинки, Кром Багелски за стенописите в дивото и Светлана Мирчева за изложбата ѝ Възможни изложби.
 • Декамерон

  5 юли 2021

  "Барът се превръща в театър, а театърът отива на бар", пишат организаторите, а ние нямаме търпение за Дантевия ад на по чаша освежаващ коктейл. Градският театрален спектакъл Декамерон е с вход свободен на 5 юли от 19:00 в Кино Кабана.
 • Зловещата долина

  4 юли 2021

  Човекът-актьор е заменен изцяло от хуманоиден робот., който чете доклад за емоционалната нестабилност у...човека. Какво се случва когато копието заеме мястото на оригинала? Германският моноспектакъл Зловещата долина търси отговора на 4 юли от 19:00 в ДНК.
 • Pantera Tribute

  3 юли 2021

  VULGAR BULGAR раздират Маймунарника и цялата Борисова градина с мощни кавъри на любимите ни траш метъли от Pantera. Входът е свободен за всички на 3 юли от 21:00.
 • Там, където свършват пътищата

  2 юли 2021

  В разгара на епидемия от тиф пламва любовна искра между индианка и лекар "ладино" (бял). Гватемалската кинолента ни оковава в киносалона на 2 юли от 18:30 в Дом на културата Красно село.
 • Още по едно

  1 юли 2021

  Дом на Киното ни печели с Още по едно - отличеният с Оскар за най-добър международен филм на Томас Винтерберг за група датски учители и "научния им експеримент" с добавка на липсващите промили в кръвта. Впиваме се в екрана на 1 юли от 20:45.
 • Camp Life - откриване

  29 юни 2021

  Дарбата на Елена Назърева пресъздава неправдата, мъките и нечовешките условия, белязали живота на хиляди търсещи убежище хора. Разкриваме гръцкия лагер Мория с откриването на изложбата в INTRO Gallery на 29 юни от 17:00.
 • Акустично с Димитър Еленски

  1 юли 2021

  Акустичен блус, рок и джаз струи от китарата и гласа на Димитър Еленски в прохладната лятна градина на коуъркинга SOHO Sofia на 1 юли от 19:00. Хорист, музикален педагог и композитор, Митко ни е приготвил свой аранжимент на парчета от Faith No More, Лени Кравиц, Крис Корнел и Джими Хендрикс.


 • Dead Man's Hat

  30 юни 2021

  Dead Man's Hat не дават почивка на китарите и гласовете си, а ние нямаме нищо против да ги слушаме отново и отново. Следващият им гиг е на 30 юни от 19:00 в BOHO Garden Live.

 • Клетниците

  28 юни 2021

  Мюзикълът от Ален Булбил и Клод-Мишел Шьонберг приласкава всеки ценител на класиката в Софийската опера и балет на 28 юни от 19:00.


 • Антибал

  26 юни 2021

  Забъркваме се в нощен делириум с Жлъч, Григовор, Гена, Secta и Спални места. Няма да се спи на 26 юни в Терминал 1 от 22:00 насетне.
 • Железният светилник

  24 юни 2021

  Нов театър НДК посреща премиерният спектакъл Железният светилник по драматизация и режисура на Бойко Илиев. Тръгваме напред към корените си на 24 юни от 19:30.
 • Jazzy Friday

  25 юни 2021

  Петъчен гуляй в бар Безкрай с щипка джаз от 34' О Trio, за да се забавляваме със стил. Запазете си 25 юни, 22:30 и 7 лв за фонд музика.


 • Иво Владимиров - Заедно в безкрая

  23 юни 2021

  Преди седем месеца изгубихме Иво. Иво бе млад мъж в самото начало на третото си десетилетие, верен на думите, приятелите и любовта си към България.

  Иво бе от онези хора, с които при случайна засечка на улицата няма просто да се подминете с вял поздрав, а ще се улисате в поне петминутен разговор за любимите отбори, съучениците зад граница и последния изкачен планински връх. Иво бе от онази рядка порода бохеми, с които всяко събиране се превръща в запомнящ се празник.

  Иво бе и талантлив писател, автор на редица исторически проучвания, есета, интервюта и разнообразни текстове. Родителите и приятелите му ги събират в сборника Заедно в безкрая, чието представяне е на 23 юни от 18:45 в Перото.

  Не сме изгубили Иво напълно, щом можем да четем, разказваме и растем с написаното от него.
 • Отвор

  22 юни 2021

  Музикално-поетичният спектакъл по едноименната стихосбирка на Румен Павлов ни въвлича в природни пейзажи и палитра от китарни хармонии. Стиховият рецитал на живо се преплита със звукови ефекти насред тъмата на уютния киносалон. Отвор ни притегля в Дома на киното утре от 21:00 срещу пропуск на стойност 10 лева,
 • Game of Thrones Quiz

  21 юни 2021

  Чудим се идва ли зимата или изобщо не си е тръгвала с тия пусти дъждове. Ако няма какво друго да напишем, освен клишета за времето, значи привличаме вниманието ви с Game of Thrones куиз в Teos Bar. Очакват ви двадесет въпроса за сагата, конкурентна отборна борба и безплатна консумация за победителите.

  Идвайте до пет човека в отбор, а ако вземете, че спечелите, грабвайте наградата ни – 50 лева безплатна консумация на бара. Куизмастър отново ще е неотразимата Ралица Диканска.
 • Сътвори утре за децата

  20 юни 2021

  Гигантски сапунени балони, уъркшоп по рисуване на текстил, танци с балерини, беседи за астрономията и нулевия отпадък. Добротворците от Диня и фондация Сътвори утре ни притеглят на благотворително събитие в Маймунарника на 20 юни от 13:00. Каузата им е в подкрепа на скритите таланти на България, а ние нямаме търпение да разкрием повече за тях.
 • Базар на изкуствата

  19 юни 2021

  Най-старият парк в София открехва разнообразието си за двудневен базар на изкуствата. Посрещаме феновете на всякакви джунджурии на 19 и 20 юни от 11:00 до 21:00 току до площадката на бившия мавзолей.
 • ГОЛЯМ ЮС

  18 юни 2021

  Явката ДЛГ, MADMATIC и Боро Първи сформират волтрон и супер група за един ГОЛЯМ ЮС в Маймунарника на 18 юни от 20:00.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098