• София срещу провинцията

  17 юни 2021

  снимка Велико Балабанов

  Вечната вражда между софиянци и всички останали разпалва и най-сухите смешки в бар ПЕТЪК на 17 юни от 20:00. Хилим се в безтегловност с лафовете в дуела между столичния тандем Тео Чепилов-Дими Деянски и провинциалните им опоненти PlayBoyko-Георги Кючуков.
 • Пътят към Ада

  16 юни 2021

  Класът на професор Ивайло Христов извървя своя мечтан път в Академията и ви кани на абсолвентските си спектакли. Проследяваме ги по Пътят към Ада на 16 юни от 19:00 на сцената на НАТФИЗ.
 • В тишината - театър на звука

  15 юни 2021

  Вплитаме нишките на кларинет, цигулка и пиано и зареждаме музика от тишината. Светлина и звук се наслагват на сцената, потапяйки публиката в многостранно сетивно изживяване. В тишината е съвместен музикален спектакъл на композитора Асен Аврамов, режисьора Борис Радев и музикантите от ансамбъл MYX’D.
 • Суинг за начинаещи

  14 юни 2021

  Овъртолваме се в танци и емоции с новата начинаеща група на Swinging Sofia в Dance Station НДК. Първото завъртане е на 14 юни от 19:30, а ритъмът ще ни увлича цяло лято всеки понеделник и сряда.
 • Откриване на Европейското

  11 юни 2021

  Mood for Food вече е и Mood for Football! Летният фестивал в парка пред стадион Академик тътне в очакване на дъжд от голове, бира и вкусотии за всеки футболен фен. Петък вечер ни предлага битка между Ботуша и Анадола с начален час точно в 22:00, а от събота влизаме в цикъл с по три мача на ден.

  Ако коженото кълбо не ви е страст, тичайте към рап маратона с Wosh MC и Feel от 21:00. Оставаме без други планове за събота вечер, за да слушаме любимата ни банда Остава от 21:00.

  Грабваме шанса да похапнем гозби и манджи от 15-те food truck-ове и ресторанти с интернационална кухня до 20 юни, когато ще чуем последния съдийски сигнал на Mood for Food.
 • Базар с български брандове

  12 юни 2021

  Надникваме в Oborishte 5 Gallery and Hall и грабим с пълни шепи разнообразни вълшебства. Захласваме се по подбрани български брандове за мода, аксесоари, бижута, козметика, детски игращи и какви ли не съкровища. Откриваме базара на 12 юни от 11:00 и продължаваме през целия уикенд.
 • Vintage Summer Party

  11 юни 2021

  Превъртаме плочата със суинг музика сред винтидж атмосферата и свежите коктейли в Кино Кабана на 11 юни от 18:30.
 • Жлъч, Григовор, Гена

  10 юни 2021

  Редим рима след рима и всяко безморско лято проклинаме. Чакаме Яки хора, добри времена и се побъркваме с танци и молитви да ни размине дъждът. Жлъч, Григовор и Гена разцепват на сцената на Кино Cabana на 10 юни от 19:00.
 • По стъпките на Радой Ралин

  9 юни 2021

  "Как ме мъчи всеки ден тоз въпрос трагичен - хем да бъда откровен, хем да бъда симпатичен!"

  Поемаме по пътя на смеха и паметта за Радой Ралин с третия Литературен маршрут на фондация Прочети София. Разходката, посветена на репресирания поет, ще води младият му колега и преводач Калоян Праматаров на 9 юни от 18:30. Началната точка е кръстеният на Радой площад в квартал Изток, а завършекът в Къща за литература и превод ни среща с потомците на поета. Те споделят лични спомени, оригинални ръкописи и снимки на Димитър Стоянов, познат със звучния си творчески псевдоним до края на дните си и много отвъд тях.

  От тежкото детство на осиновеното от собствения му вуйчо момче през засаждането на Люти чушки в плевясалата от цензура творческа градина до бурните години на преход към вечността. Самият Георги Марков коронясва Радой Ралин като "единствения човек у нас, когото цял народ разбира".

  "Ако загина от хрема, чумата хич да я нема!"

 • Fuckup Nights Sofia

  8 юни 2021

  Черпим лични уроци от чужди провали за 25 юбилеен път в Kino Cabana. На 8 юни от 18:30 човъркаме в несполуките на Камен Алипиев - Кедъра, Хари Хараламбиев и Ангелина Джаджева. Сдобийте се предварително с ценната хартийка за пропуск тук.
 • Куиз за Хари Потър

  7 юни 2021

  Ако не знаете какво е Уингардиум Левиоса, можем да ви омагьосаме само с бирени шейкове и коктейли. Яхвайте метли, полирайте пръчките и подгответе проклятията си за този вълшебен куиз в на 7 юни от 20:00 Teos Bar. Допускат се до пет човека в отбор, а победителите получават 50 лева безплатна консумация на бара.
 • Breakfast at Tifanny's под небето

  6 юни 2021

  Лентата се завърта и омотава неделната ни вечер в класиката Закуска в "Тифани". Гледаме я на 6 юни от 21:00 сред щурци и таралежи в парк Военна академия.
 • Нощта на игуаната

  5 юни 2021

  Нощта на игуаната настъпва на сцената на театър Възраждане на 5 юни от 19:00. Сюжетът от мексиканската джунгла режисира Весела Василева, а в актьорския състав се открояват Георги Златарев, Жана Рашева, Саня Борисова, Донка Аврамова-Бочева, Свежен Младенов и Мариана Жикич.
 • Представяне на P.I.F. 6

  4 юни 2021

  Последният албум на P.I.F. с гласа на Димо Стоянов оживява в Joy Station на 4 юни от 20:00. Дълбаем си спомен с Мартин Профиров, Иван Велков, Христо Михалков и любимата на покойния музикант Люба Пиперова.


 • Игрите на 90-те

  1 юни 2021

  Пет любими игри от миналия век възкръсват на Деня на детето, за да се развихрим за здраве и веселие. Играем срещу дарение от 1 лев за детски линейки на Капачки за бъдеще на 1 юни от 16:00 на Арена София.
 • Friends Quiz

  31 май 2021

  Събирането на Приятели все още ни държи влага, а Teos Bar ни приканя на куиз, посветен на сериала. Тестваме се с в понеделник от 20:00 с двадесет въпроса и петдесет лева безплатна консумация за победителите, каквито неминуемо ще станем.
 • Танц и убежище

  30 май 2021

  снимка Харита Асумани

  Оплитаме се в движенчески игри, ритмически и танцови задачи, импровизация. Говорим за неделя сутринта, за различията и социокултурните връзки помежду ни и за нелеката съдба на бежанските общности. Събират ни съвременният танц и музиката на момичетата зад спектакъл Статут, а най-отдадените участници в танците ще усвоят част от хореографията му. Развихряме се безплатно на 30 май от 10:00 в SofiaLab, а предварително се записваме тук.
 • С четка и чаша

  3 юни 2021

  Напояваме гърлата и четките за рисуване в Да!Органик. Творчеството на Божидар Хаджистоянов подтиква всеки жаден ентусиаст да пресъздаде една от картините му с помощта на художничката Яна Меламед. Пъстрите напитки и интериор на пространството за изкуство и натурална храна ни притеглят в орбитата си на 3 юни от 19:00, както и през идните седмици на пролетно-летния месец.
 • Азиатски поп ъп фестивал

  29 май 2021

  Азия разгръща кулинарната си необятност в двуседмичен поп ъп фестивал. Освен да вкусим екзотиката на Изтока, ще се впуснем в курсове за приготвяне на кимчи, рамен, оригами, калиграфия, чаена церемония и хена. Камерата на Димитър Караниколов е уловила куп съкровища, подредени в изложба за континента, а ние нямаме търпение да разграбим базарите с азиатски дрехи, бижута и козметика. Фестивалът започва на 29 май от 11:00 и продължава до 13 юни в Quartal Food Park.


 • Разгневените

  2 юни 2021

  Наричат го "показ", а не "представление". Начинаещите актьори са курсисти на Театър Нокс и Зона 21 през последните три месеца, а бойното им кръщене - Разгневените по пиесата 12 разгневени мъже на Реджиналд Роус. Изпитваме ги на 2 юни от 19:00 в кино-театър Освобождение.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098