• Театър на сетивата

  28 май 2021

  Градски утопии - мрежа за вълшебни преживявания ще оплете сетивата ни в лабиринт от срещи, предизвикателства и пърформанси из София. Водната кула в Лозенец, скритата гора до центъра и дълбоките подземия на НДК са сред парченцата от пъзела на Театър на сетивата "София". Сетивните градски пътувания преплитат реалност и въображение, провокират пъстри емоции у участниците и превръщат София в съкровено приключение.

  Ставаме герои на реалната сцена на 27 и 28 май от 18:30. Локацията е тайна, продължителността е 90 минути, а билетите са налични предварително тук.
 • Old Stars L'Europeo Night

  27 май 2021

  Разлистваме любими колекционерски броеве на L'Europeo сред автори и читатели на списанието в парти атмосферата на Bedroom на 27 май от 21:00.
 • Гурме за напреднали

  25 май 2021

  Премиерата на сборника Храната, начин на употреба, или Гурме за напреднали забърква кулинарните истории на двадесет автори. Опичаме си акъла по избрана рецепта за храна за ума на 25 май от 18:30 в Кино Кабана.

 • Сомалия, Джибути и Етиопия – уединената, странната и чакащата да бъде открита

  26 май 2021

  Има ли туристи в Сомалия, Джибути и Етиопия? Да. Един. При това можем да го назовем поименно – Людмил Дуков. В региона, където хората със светла кожа са само част от хуманитарни мисии или телохранители, се подвизава един мега любопитен турист (навсякъде с наемен войник с Калашников), който пресича цяла Етиопия, минава през Джибути и след 9-часов преход с джип в пустинята стъпва в Сомалиленд. На нас не ни стиска (поне засега) да потеглим на такова пътешествие, затова ще се оставим Людмил да ни поведе натам въображаемо: вербално и визуално. Това става в Клуб на пътешественика, 26 май, 19:30 срещу 9лв.
 • Aerials for swing dancers

  23 май 2021

  На 23 май от 16:30 може да се хванете с приятел за качулките и да посетите уоркшопа по акртобатика в Национална спортна академия Васил Левски. Билета е 20лв за 2 часа, а записванията стават от тук.
 • Oratnitza, Балканджи

  22 май 2021

  Oratnitza и Балканджи огласят Борисовата градина със Стъпил Добри, Камене, Витоша и куп други песни, на които да се раздвижим. Гайдите завиват на 22 май от 18:00 на сцената на Арена София.
 • Преоткрий София с Free Sofia Tour

  24 май 2021

  Гидовете на Free Sofia Tour предвождат празнична обиколка на български език из историческите потайности на София. Поемаме по стъпките им на 24 май от 11:00 пред Съдебната палата.
 • Killer Queen Party

  21 май 2021

  На 21 май Антон Христов (DJUST) и Мартин Михайлов застават зад пулта, за да влеят бохемски ритъм в Строежа с подбрана селекция песни на Queen и участниците от Live Aid от 1985 година. Започват в 21:00 и продължават през цялата нощ.


 • Късо кино във Влайкова

  20 май 2021

  Късометражното кино отново светва на екраните във Влайкова на 95-ия рожден ден на киното! Влизаме на благотворителното събитие на 20 май от 20:00 срещу 10лв. Зрителите ще гледат четири български и три чуждестранни филма от режисьорите Петър Бояджиев, Калоян Патерков и Теодор Доков.
 • Деля Чаушева

  18 май 2021

  Абстрактният авторски почерк на Деля Чаушева е ясно изразен и в новата ѝ сбирка от маслени платна, създадени специално за пространството на галерия [a] cube. 18 май е последният ден, в който можем да ги видим.
 • Актьори срещу поети

  19 май 2021

  Замислена като еднократна инициатива от театър Сфумато, тази "смъртоносна битка" между актьори и пое--ти се разиграва вече трети сезон. Каква е разликата между авторското четене на поезия и изиграването ѝ като монолог? Оказва се – голяма. В двата ъгъла на ринга застават актьорите Антония Кундакова, Спартак Тодоров, Вилиян Гешев, Никол Оташлийска, София Джустрова и Станислав Кертиков и поетите Бояна Петкова, Зорница Иванова, Юлияна Георгиева, Стефан Икога, Марин Бодаков и Стефан Иванов. Кой отбор ще излезе победител в схватката четене – актьорска игра, решава публиката. Тоест – ние. Гледаме ги в Сфумато на 19 май от 19:00 срещу 14лв.
 • Голямото литературно четене на Заешка дупка

  17 май 2021

  Три класа по творческо писане към Академия Заешка дупка ще преживеят един от най-страхотните си моменти в бар Петък, който е отворен и за нас. Освен че ще получат сертификатите си за завършено обучение, бъдещите литератори ще четат и на глас какво са написали, докато всички сме били затворени по домовете си. От Академията обещават да ни срещнат с ментори – поети и писатели. Литературата ще е гарнирана с питиета, а дрескодът е книга. Носете любимия си роман под мишница и току-виж сте срещнали сродна душа. Какво по-хубаво начало на седмицата, а защо не и на едно красиво приятелство. Събират се в бар Петък на 17 май от 19:00 с вход свободен.
 • Вересии

  16 май 2021

  Кръчма, някъде в нашата българска безпътица, в съвременното ни безвремие. Героите на Мария Сапунджиева и Тончо Токмакчиев са кръчмарка и кръчмар. В очакване на клиенти и на по-добри дни, те отмерват времето в мечтания и комични кавги. Отворили тефтера с вересиите, двамата си спомнят за чешитите, които някога са идвали в селската пивница, за да се напият, да лудуват, да се бият и да се надлъгват. Гледайте ги на 16 май от 19:30 в Театър 199.
 • Dead Man's Hat | Acoustic

  15 май 2021

  Ража и Илияна от Dead Man's Hat изникват за първи път в градината на Retrospection с всички парчета от първия си албум Emotional Shortcut тази събота от 20:00 часа срещу 10лв. След концерта Ража ни предизвиква на ретро гейм дуели, които нямаме търпение да изгубим.
 • Inside Joke Stand-up Comedy

  13 май 2021

  От сцената на Kino Cabana се носят добри шеги, събрани в репертоара на стенд-ъп комедиантите Дими Делянски, Георги Кючуков и Nadia Bright. Канят ни на 13 май от 20:00 срещу 12лв от urboapp.com и 15лв на входа.
 • ПУК #15 ЧУПИ РЕЖЕ ПОЛИВА

  14 май 2021

  Никола Михов и Жанет 45 преплитат образи от миналото и емблематични фрази от настоящето в поп-ъп изложба и представяне на фотокнигата ПУК #15 ЧУПИ РЕЖЕ ПОЛИВА. Режем лентата този петък от 17:00 в КО-ОП, а ден по-късно от 18:30 Никола разказва какво го е вдъхновило да свърже нишките на вчера и днес.
 • Desy and The Shiny Stockings

  12 май 2021

  снимка Боян Христов

  Десислава Андонова, Петър Георгиев, Димитър Карамфилов ни завъртат в една вечер, пълна с джаз и суинг музика, пращайки ни в 30-те и 40-те години, известни още като "Златните години на суинга". Чакат на 12 май от 19:00 в Kino Cabana срещу 15лв от тук.

 • Свилен Ноев

  11 май 2021

  Свилен Ноев се качва на сцената на Kino Cabana с авторски песни, които започват да звучат от 19:00 на 11 май с вход свободен.
 • Усещане за река

  10 май 2021

  Елиза Младенова казва, че служейки си с цветовете и живописта, Радослав Нейков разказва истории, пропити с редуващи се емоции, но постоянно усещане за река. Художникът Радослав Иванов ни показва нейната сила с ред картини, които закача в галерия-книжарница София Прес от 10 май, 16:00, като изложбата продължава до 30 май.
 • Виртуално пътешествие: Перу - бавно и осъзнато пътуване

  9 май 2021

  От 25 години Георги Христов (Муру Хорхе) пътешества по света и изучава древни и съвременни традиции за повишаване на качеството ни на живот тук и сега. От десет пък пътува до Перу с групи или самостоятелно, но през миналата година “пандемията” сбъдва мечтата му и той заживява в латиноамериканската страна. Муру Хорхе ще ни разкаже за последното си приключение до мистично село на шамани в Северно Перу през февруари 2020, за свещените растения и за живота си в Две паралелни реалности. Чака ни онлайн на 9 май от 19:00. Влизаме от тук.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098