• Retro Party

  8 май 2021

  Мартин Михайлов поднася селекция от ритми на Мадона, Майкъл Джексън, Queen и още за ретро танци на дансинга на Kino Cabana на 8 май от 18:00.
 • Жлъч/Григовор/Гена

  7 май 2021

  Засичаме ги в Terminal 1 на 7 май от 23:00 и следим за сетлиста, от който се изливат парчетата от общия им Прилив, но очакваме от ръкавите им да плъзнат и самостоятелните им неща. От албумите Звяра и Вяра на Жлъч знаем, че формулата е успешна и ще ни накара да сме в крак с емоциите, течащи от сцената. Григовор се включва с парчета като Стар Крек и Като Манекен, а Гена винаги е покрай двамата и затова ги чакаме на една сцена.
 • Гошо

  6 май 2021

  Празнуваме Гергьовден с Пощенска кутия за приказки, които ни канят на традиционното си гергьовско четене на тема ГОШО. Елате да отпразнуваме националния празник, с националните герои Димитър Калбуров, Георги Блажев, Мартина Апостолова, Мария Силвестър, Камен Алипиев- Кедъра, Александър Сано, Цветелина Цветкова и Гери Турийска!
 • Моноспектакъл: ТУК ЛИ СИ? - Йоана Захариева-Йоко

  5 май 2021

  Една жена ще извади личния си дневник и ще ви разкрие свят, в който пази най-съкровените кътчета на душевността си. През своята призма тя ще ви накара да се заливате от смях и едновременно с това ще ви просълзи... Гледаме я в Строежа на 5 май от 21:30 срещу вход свободен.
 • Боклук

  4 май 2021

  С тази своя първа пиеса Елена Телбис печели конкурса на Театър 199 за съвременна българска драматургия, а премиерата й (на 14 ноември) съвпада и с един важен празник – 55-годишнината на сцената, сгушена в кьошето на Славянска и Раковска. На фокус в текста, режисиран на сцена от Ивайло Христов, е срещата на три сестри, тръгнали отдавна по различни пътища, които животът събира отново в дома от детството им. Апартаментът е разхвърлян и пълен с вещи, а когато те започват да го разчистват, постепенно пространството се изпълва и с техните признания една към друга, които ще ги накарат да „осъзнаят колко силни са невидимите нишки, които ги свързват и разделят“. Гледаме на 4 май от 19:30.
 • Убийство без убийство

  3 април 2021

  От 199 описват пиесата като "романтична комедия" с криминална нишка, която се развива в две посоки – любовни премеждия и престъпни кроежи. Историята й гледа към две жени (Сияна Начева и София Бобчева) – медицинска сестра и цветарка, – влюбени в един незрял мъж, кандидат-изобретател със самочувствие на непризнат гений (Христо Терзиев). Освен любовния триъгълник има намесена голяма сума пари и угроза от убийство, но екипът не открехва завесата твърде много – само колкото да обещае, че в нея има много хумор, който очарователно и незлобиво осмива живота, страстите и дори „най-интимните ни блянове“. Гледаме на 3 май от 19:30.
 • Ицо Хазарта

  1 май 2021

  Всички познаваме името му, защото стреля римуващи се мисли към нас от дълго време насам. Излиза сам с патрони от албума си Неправилен рап и в такт опитваме да го на-стигнем по парчета като Имам човек, Браво и Само споко. Излиза на открито с балет Nova, а диджей Каас ни подгрява преди и ни задържа след. Чакаме го в Кино Кабана на 1 май от 20:00 срещу 20лв от eventim.bg и 25лв на входа.
 • Хумор за любов и връзки

  30 април 2021

  Чуйте забавната страна на любовните отношения в шоу с трима от най-добрите стендъп комедианти - Петя Кюпова, Ники Банков и Христо Радоев. Качват се на сцената на Комеди Клуб София на 30 април в 19:30 и 21:30 за 12/15лв на входа.
 • WИNAMP

  29 април 2021

  EXE отваря врати на 29 април от 11:00, а вътре ни среща музика от 2000-та със сетове от Braganza, Bumbo и Jana срещу 10лв на входа. По-късно денят продължава с официалното отваряне в 22:30 със същите агенти зад пулта.
 • Saying is Doing

  28 април 2021

  28 април е последният ден, в който можем да видим интерактивната инсталация на Вито Валентинов. Тя е в рамките на кампанията Love Speech на Fine Acts и се състои от различни обекти, с които посетителите ще могат да взаимодействат. Целта е да се представи езика на омразата чрез реални движения на физически обекти в изложбеното пространството на КО-ОП и по този начин да се въвлекат емоционално участниците.
 • Брас народен, брас божи

  27 април 2021

  В Single Social Club на Сан Стефано се редят тромпети, саксофони, туба, бас, ударни и вокал и ни чакат да се раздвижим с тях в 19:30 на 27 април.
 • Брудершафт

  26 април 2021

  Брудершафт – ритуал за сближаване, в който двама души, кръстосали ръце през лактите и гледащи се в очите, отпиват от чашите си с алкохол. Домът на Степан Николаич. Мебели от съветската епоха, ергенски безпорядък. През прозорците се виждат железопътни релси. От близката гара долита монотонният глас на диспечер. След няколко секунди профучава влак, надува свирка, и с мощното си тракане разклаща целия квартал... Така започва пиесата Брудершафт. Съвременната комедия ще ни разкрие заплетените взаимоотношения между пенсионирания железничар Степан и красивата му непозната гостенка – София Александровна. Бившата учителка ще въдвори ред в жилището и в живота на мъжа. Но ще успее ли той да разгадае какво се крие зад нейната поява? Гледаме в Театър 199 на 26 април в 19:30.
 • Conversation with my Fears

  25 април 2021

  Conversation with my Fears e самостоятелна изложба на Анжела Пенчева, представяща някои от последните и творби. Работите, които ще бъдат изложени, разглеждат два подхода за справяне със страха. От една страна, опознаването на обектите, които ни плашат, в детайл, ни позволява да ги превърнем в достатъчно близки за нас, за да отслабим чувството на страх. В серията илюстрации Insektaria основни обекти биват насекомите. След изучаването им в детайл, усещането за страх се заменя със силно любопитство и удивление. Разглеждаме до 8 май в Обект 42 (на Раковски 42А).
 • Nicks & Ivailo (Jin Monic)

  24 април 2021

  Николай и Ивайло от групата Jin Monic излизат за акустичен сет, в който ни водят през нови и познати парчета. Входът е свободен, но ако искате да ги стимулирате ще има шапка, в която може да оставите сума по собствен избор. Те са в Строежа на 24 април от 19:30 с вход свободен. За резервации звънете на 0885974666.
 • Live: Прегръдката на Амазония - филм на Филип Лхамсурен

  23 април 2021

  Виртуални пътешествия по света има огромното удоволствието да ви представи филма Прегръдката на Амазония на Филип Лхамсурен, един от малцината в световен мащаб успял успешно да прекоси Амазония. Филмът Прегръдката на Амазония ще проследи експедицията на Филип Лхамсурен по най-живописните, труднодостъпни и непознати територии на бразилската джунгла и реките Рио Негро и Рио Амазонас. В това продължително и рисковано пътуване той ще се движи сам като използва единствено човешките си сили и умения да оцелява и да се придвижва пеша, с колело или безмоторно кану. Гледаме онлайн на 23 април от 19:00 в страницата на Виртуални пътешествия по света.
 • Dead Man's Hat

  22 април 2021

  Засилват се с китара и виолончело към Леге 10, за да прозвучат акустично и на живо с песни като Little Cars и Corners в 20:00 срещу 10лв от eventim.
 • Премиера на книгата Играта на солта

  21 април 2021

  На 21 април от 19:00 Елена Колева ни кани заедно да отпразнуване новия ѝ роман Играта на солта. Чака ни в Casa Libri, където разбираме повече за дълбоката и вълнуваща история, в която човешкият ум минава отвъд своите граници, а героите застават на прага на новата реалност и заедно съумяват да създадат своя град на мечтите.
 • Игра за големи мъже

  19 април 2021

  История за трима истински приятели, заедно от дълги години, загубили много от истинските неща в живота, превърнали са се в част от сивия поток, който населява земното кълбо. Колкото и да се мъчат да запазят собствена физиономия, да се задържат макар и малко над сивия поток, те не разбират как отдавна са се предали и превърнали в „малки“, отчаяни хора. Гледаме постановката в Сити Марк Арт Център на 19 април от 19:30.
 • Истории от облака

  20 април 2021

  От 20-ти април до 9-ти май галерия Нюанс закача по стените си платната от самостоятелната изложба на Нора Ампова Истории от облака.
  Те овековечават различни разкази, на които облаците биват свидетели. Родени от въображението, това са истории за самота, уединение, щастие и спокойствие. Картините са рисувани през изминалата година в покрайнините на Женева, където Нора живее и работи. Пасторалните пейзажи, интимните моменти и необятните небеса крият в себе си препратка към нещо познато и любимо - с поглед към Алпите, но мисъл за Рила. Самотните басейни са реминисценция към работата на Дейвид Хокни и неговите пусти бездни заобиколени от жизнерадостни цветове.
 • TABA In-Store Livestream

  18 април 2021

  На 18 април магазинът за плочи TABA ни примамва с джънгъл звуци, които идват от микса на един от основателите на HMSU - acidtrip. Започват в 19:00 в YouTube.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098