Топ 10


11 юли 2018
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

ПОДКАСТЪТ
Илия Темелков-Сорегаши и Виктор Джамбов стартират нов сериен разговор за технологии, чиито пилотни епизоди се вмъкват под кожата на Говори интернет и звучат достатъчно обещаващо, за да ги чакаме в техния собствен Транзистор. Ще го включим.


БИЖУТАТА
Кой не иска Мъдрост и Баланс, особено във вид на майсторски (и понякога унисекс) колиета и пръстени, правени някъде в Скандинавието за нашите Resinwood. Името издава и тайната: дървото в тях съжителства не със стъкло, а с полирана до кадифе смола.


БИСКВИТИТЕ
Чуваме, че овесът, тиквата, грахът и другите чисти съставки в тези сладки за кучешки захапки са не само полезни, но и не-ми-изяждай-пръстите вкусни. Ако вашият приятел ви дърпа към Южния парк, Кучешката пекарна вече има и жива витрина на Димитър Хаджикоцев 75.ОТКРИВАНЕТО
Пускаме си пак Take Me to Church на Hozier, понеже някак не сме на откриването на Exit на 12 юли, което завършва със Сергей Полунин във въздуха. Никой не отива в Петроварадинската крепост, за да гледа (модерен) балет и точно затова идеята е топ.
ДРОНЪТ
Безпилотният самолет The Black Swan каца първо в главите на Свилен и Константин Рангелови, управлява се от земя със сателит, може да носи 350кг товар до всяка точка на света и струва по-малко от спортна кола. Защо е революция, вижте на dronamics.com.


ПАПА II
От ноември Паоло Сорентино започва снимки на втори изкълчен ватикански сюжет за първия американски папа, в който при Джъд Лоу пускат и един Джон Малкович – ей така, за пълна гаранция, че Новият папа ще е още по-ексцентричен и от Младия.

© Sandro Miller


АРТИСТЪТ
@pastedko е същински дявол в малките си нецензурни илюстрации, макар да сме чували, че е срамежлив ангел в живота – надникнете в инстаграма му да видите какво става, когато всяка втора жена може да прави шпагат.ТРЕЙЛЪРЪТ
След историите за омара и свещения елен сме съгласни Йоргос Лантимос да ни хвърли дори в костюмна драма за английския кралски двор през 18 век. Защото знаем, че това е само на повърхността – лудостта отдолу идва през зимата като The Favourite.
НАЦИОНАЛНИЯТ ПАРК
Хубавото на Windows 10? Пълни екрана с ей такива гледки, за да се образоваш географски и да ти стане благо на окото. Тази е от Lençóis Maranhenses в Бразилия, където дюни и лагуни се редуват в 1.500 km2 миш-маш, който си е перфектен и без сирене.

© Julius Dadalti


ВРЕМЕТО
"Кефи ли те през зимата да се стъмва в три" е основна контра на всеки спор за лятното часово време, но сега идва момент за сериозен въпрос: искате ли да го има въобще? Към всички в ЕС е и го задава Еврокомисията, а ние даваме мнение на bit.ly/2IZ1CEI.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.