Топ 10


27 февруари 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


КОЛЕЛОТО
"Стилът и комфортът не се изключват взаимно", доказват от новия софийски бранд за градски колела Urbanized. Вярно, струват колкото кола на старо, но липсата на верига, твърдите гуми и още подобни иновации ги правят почти безсмъртни.


ДЕСЕРТЪТ
Американските Reese’s Cups (шоколад с мека сърцевина от фъстъчено масло) може да не са точно гурме, но ги захапваме нежно като специалитет – защото след месеци търсене ги открихме само на едно-две места в града (Little London и Grand Foods например).


ИЗКУСТВОТО
Fine Acts дават в ръцете на наши артисти темата за правата на жените и ги оставят да работят по нея 48 часа. Изящната част на това дело? На fineacts.co всяка организация по света може да дърпа този креативен продукт и да го ползва свободно за свои кампании.

снимка Радина Ганчева


САЙТЪТ
Парк Въртопо е между Младост и Дървеница, но и на vartopo.wordpress.com, където обикновени хора пишат за това парче земя с любов (за редките му животински видове) и с мъка (заради боклуците вътре). Всеки парк заслужава тази грижа. А хайде да го видим и на живо.

снимка Слави Георгиев Веселинов


БЕЛИЯТ МИНЗУХАР
Засенчен е от жълтия и лилавия, но по крехката му снежна красота го нареждаме там някъде до белите лалета и кокичетата. И си пожелаваме по-топъл март с напъпил екземпляр с луковица, който да отглеждаме.


СЕРИАЛЪТ
Аднан Сайед влиза в затвора за убийство през 1999 и е там до момента, но през 2014 за него слушат 300 милиона и тогава подкастът Serial вади белите конци на присъдата. Случаят срещу Аднан Сайед – нов сериал на HBO, скоро също ще го нищи.ТАБЕЛАТА
Светна ни в очите преди пет дни и още ни люти от нетърпение. Новата мексиканска храна в града идва скоро в двора на Билкова и Kick’s, където преди се готвеше френско, а сега по вратата и стените се вият ацтекски символи. Острим пръстите.


ПОДАРЪКЪТ
Знаем, че идва женският празник, но в момента сме открили топ подарък в мъжки род – суичър от samodivabrand за вълшебния горски дух до вас. Който пък се надяваме да ви набере бели минзухари в замяна.


КАНАЛЪТ
Неотдавна ни пратиха линк към видео на It’s Okay to Be Smart с коментар: "Ти знаеше ли, че сърбежът е заразен, също като кихането?!". Отворихме, послушахме, почесахме, видяхме и следващото – този канал за бърза и забавна наука също е заразен. Предаваме.МУЗИКАНТЪТ
Заради хора като Джейкъб Колайър се питаме къде е справедливостта на този свят, когато 24-годишният гений вече има две Грамита, а на живо сменя 10 инструмента все едно са нищо. Ако не вярвате, но искате да чуете, YouTube пуска. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.