Топ 10


3 юли 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


ДВОЙКАТА
Мак и Доти по порода са бостънски териери, а по природа – контета с търпение към стопаните си, които ги обличат в безумни костюми. Освен че доста ни забавляват, си мислим и сериозно – да вземеш другар на любимеца е подарък и за него, и за теб.РЕШЕНИЕТО
Приятел ни разказва, че решил да чете по една стихосбирка седмично, за да срещне непознат за него жанр и да си отвори повече време за книги. Правел го в обедната почивка и вече има няколко любими. Вдъхновихме се и ние в нова секция на книжарницата.


ДЪРВОТО
Веднъж се спряхме под едно такова в Букурещ и дълго галихме и мирисахме пухкавите му парфюмирани цветове. Помислихме го за голяма екзотика, а ето че било мимоза и растяло тук-там и по нашите улици – тъкмо срещнахме едно на ъгъла на Искър и Бачо Киро.


USB ВЕНТИЛАТОРЪТ
Води се за лаптоп, но може да се боцне в щепсела, с който си захранвате телефона, за да влезе и в спалнята като мини портативен климатик. За 11.40лв от Hama е и отсега скача в багажа за морето.


ФИЛМЪТ
Скорсезе събира наситени кадри от турнето на Боб Дилън Rolling Thunder Revue и с факти и измислица рисува портрет от 2 часа и 22 минути на музиката му на фона на смутна Америка от 1975. Вече го гледаме и в Netflix.АЛБУМЪТ
Тромпетът на Майлс Дейвис заглъхва през 1991, но сега пак изскача на повърхността в изгубения албум Rubberband. Записан е преди 34 години, но останал да чака мига си, понеже бил с твърде неочаквано звучене. Другото ценно? Идва с обложка, рисувана от музиканта.


ИНСТАЛАЦИЯТА
Ако уикенда сте на сръбския Exit, спрете танците само за момент до бялата лодка, оставена от Йоко Оно с послание за мир. Велико е, когато фестивалите стават сцена и за визуални артисти, особено ако виждаш човек като нея, бутал изкуството напред още от 60-те.


ФОТОГРАФИИТЕ
На Грег Сийгъл, снимал какво закусват за седмица деца по света: някои се будят с хотдог и спагети, други – с манго, традиционни рисунки по лицата и риба, която са уловили сами за 5 минути. Разгръщаме света в книгата Daily Bread, тъкмо излязла за £33.


ТОРТАТА
Върху дискретно нагарчащ блат от ядки, фурми и какао ляга хладен слой с ягоди и още един с киви, за да се получи суров микс, братовчед на чийзкейка, но още по-божествено лек. В Слънце Луна му викат Вечните ягодови полета и дават резен срещу 6.50лв.


МЯСТОТО
Ако си расъл край морето, ти стига една маса с гледка към него + купа рибена чорба, миди, пукани чушки и запотена чаша ракия, за да се усетиш пак у дома. Уикенда във Варна обаче и друго помогна – да си доставим всичко това насред жестокия Клуб на Докера.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.