Топ 10


17 юли 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


ФИЙБИ УОЛЪР-БРИДЖ
Тя е сред тъкмо номинираните за Emmy актриси, но е по-завъртяно от това: писаният от нея Fleabag е в списъка за най-добра комедия, кандидатки са и двете главни героини в Killing Eve, също съчинени с мрачния ѝ хумор. Вдигаме десетка и следим нататък.


УЧАСТИЕТО
За да се видите в Rick & Morty няма нужда от портал за паралелна реалност – и $10 в тази стигат. Те ви вкарват в томбола, която може да ви изстреля до студиото в Щатите, а оттам и нарисувани в нов епизод. Правят го с кауза за аутизъм, вижте на prizeo.com.


ЗАВРЪЩАНЕТО
Известно време вътрешният двор на НАТФИЗ се прави на Jasmine, но ето че старият му нрав избива пак в нов Клуб за естетическо възпитание на артиста. Още го префасонират, но вече правят партита, така че хайде, скоро среща в К.Е.В.А.МАЛКИТЕ УЖАСИ
Открихме ада – отваря се в ютюбския канал Alter, който зарежда късометражни хоръри с нечувани или класически сценарии, добавени ефекти и добра актьорска игра. Режисьорите също са асорти – и млади, и познати, но винаги страшни.ГРАДИНАТА
Някъде из Софийско поле и на @WildBeauty във фейсбук цъфти чудна градина, събрана от Владко Иванов – колекционер на диви видове, алпийски растения и кактуси, които оцеляват в нашия климат. Ако имате място за засаждане, сте щастливци – някои се продават.


РУСКАТА ЕСЕТРА
От 200 милиона години тя кръжи между Дунав и Черно море, а днес е застрашена от изтребване. Докато ние сме wtf, WWF редовно пускат хиляди малки рибоци в реката и бдят как те се движат и растат. И това работи – прибираме перки за поклон.


ГЛЕДКАТА
На път за нашата редакция всеки ден гледаме нагоре към къщата с часовника на ъгъла на Солунска и Графа, а те пък гледали надолу към нас. Кои? Хората на последния етаж, който вече е втората betahaus в София. Как да работите вътре, питайте на betahaus.bg.


ТЕФТЕРЪТ
С еластичен гръб, мека кожена корица и плътни бели листове без редове. Рядко се срещаме със съвършено допълнение за бюрото, така че казваме и на вас – от Слънчоглед за 11.95лв е, в цветове от тен на плажа до светло небе.


АЛБУМЪТ
Bon Iver още забъркват новия албум i,i, но месец преди да е готов ни отливат две парчета с меланхолия на едри глътки. През август ще чуем и какво са направили с музиканти като Джеймс Блейк и Арън Деснър от The National – ай-ай е отсега.ПЕТТЕ ЧАСА
С Джокович и Федерер на финала на Уимбълдън – историческа битка между равни, която показа как се стига до резултат 12:12 в петия сет и как 38 години изобщо не са пенсионна възраст в тениса. Така е в спорта, в който умът и волята водят мускула.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.