Transformation Day


4 декември 2014 снимки Михаил Новаков
Централна баня. Навън ръми, вътре хората се къпят под цветни конфети. Празникът е на Absolut за проекта им Transform Today.


Тази вечер никой не плува в басейна, в който някои са направили първите си 100 метра бруст. Плува се в пасаж от хора с неонови гривни като на техно парти за милениума. Толкова отдавна ли беше? Все едно, тук и сега бийтът превръща коленете в пружина.
Вече никой не гледа в телефона си. Гледаме 3D мапинга по стените, познатите лица на долния етаж и последната соленка на масата, която може да изчезне, докато мигаш или поздравяваш някой отсреща. На балкона се сменят български диджеи с красиви лица и американец с жълта шапка
Влизаме от зала в зала да видим разликата. В едната – инсталация от хвърчащи листчета и паяжина от найлон. В другата – лилаво. В третата – най-късата опашка за коктейли. Тук сме. На диваните за почивка някои вече свалят токчетата.


Тълпата на входа е гъста като в НХГ в Нощта на галериите. Трябва да си запишеш час, за да излезеш за цигара. Няма проблем. Хубаво е да се окажеш в една баня с толкова хора, които имат какво да си кажат в събота вечер. За изкуство дори.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098