Топ 10


16 април 2015
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.


Униформата
Матилда Кал от Saachi & Saatchi Ню Йорк ходи с едни и същи дрехи на работа от три години насам. Преди да попитате защо, помните ли онзи човек с черното поло, джинсите и маратонките? Да – Стив Джобс. Гениите не пилеят енергията си пред гардероба. Да опитаме?


Плановете
За лятото. Не е рано – малко слънце върху черепа и започваме да виждаме палми. Добре де, засега не са точно планове, а мокри сънища.


Малкият герой
Колибрито е най-дребната птица на света (тежи под 2 грама), но това не му пречи да има мега мозък за тялото си – по-голям е от нашия като съотношение и му помага да помни всяко цвете, от което е пило. Още малко и ще ни бие на скрабъл.


Таксито
В което мирише добре и не дими цигара. Защо винаги на въпроса "Цигарата пречи ли ви?", отговаряме с "не", когато искаме да викнем "ДА"? Защото той е любезен, защото това е неговата кола, защото предпочитаме да не спорим... Край, отговорът вече ще е ДА.


Лекцията
На Моника Люински за TED – след 17 години публично разпъване на кръст. Чували ли сте за cyber bullying или кибер тормоз? Това не е просто термин, а нещо като страничен ефект на интернет, който не е бил описан в упътването за употреба.


Зеленчукът
Мъничко червеничко с голям запас от витамини, минерали и антиоксиданти. Свеж като репичка не е израз без почва под краката си. Засега не ядем листата, но и те не били храна само за тревопасните.


Проектът
Този червенокос човек (Ейдриън се казва, но го наричат Mr. Нalf-Beard) отглежда брадата си 4 месеца, преди да я окоси наполовина и да започне да се снима, запълвайки голото с каквото му падне – на selfiebarbershop.tumblr.com. И ние се чудим...


Моментът
В който срещаш някакъв бегъл познат, а той се оказва най-интересният човек на партито. Факт, животът е като кутия с шоколадови бонбони – трябва да развиваш станиоли, да опитваш, да развиваш станиоли, да опитваш...


Автобиографията
На Пати Смит, том 2. След Just Kids от 2010, през октомври ще излезе M Train – хроника на "неизбежните загуби, които ни връхлитат в живота, и утехата, която можем да извлечем от тях". Минорно, но мъдро. Вътре ще бъдат и черно-белите й полароиди!


Видеото
От месец не изпускаме от очи туитъра на Дейвид Линч, където той съобщи, че се оттегля от "продължението" на Туин Пийкс. Совите плачат. Тези дни актьорите (цялата тумба от оригинала) отговориха с видео, в което го молят да размисли.
Дано ги чуе!


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.