Топ 11


23 април 2015
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.


Паметта
Технологиите натикаха в ъгъла добрите стари флашки и понякога ни липсват. Вижте го този Железен човек – полезно е да се търкаля в чантата и все ще помогне, когато интернетът прекъсне или имаме тежки файлове за пренасяне. За 12лв от bazar.bg.


Куклите
Розово, лилаво, синьо, оранжево... След Кейти Пери и Ко. и по нашите улици излязоха момичета с коси, които не искат да имат нищо общо с кестена, лешника и абаноса. Навън на тази мода й казват "дъга", но ние лично я наричаме "дъвка". #вижтерутколева


Поезията
Сърцето ти нося(в сърцето си го нося) на Е. Е. Къмингс с убийствен превод на български от Манол Пейков, илюстрации прелест от Люба Халева и, естествено, оригиналната пунктуация "долу правилата" на автора. Скоро от Жанет 45.


Стъклата
Лъснахте ли ги вече? Пролет през мръсни прозорци е като да гледаш снимки на вишнева градина без фокус. Нека бъде светлина (поне до следващия порой, после пак).


Тенисът
Най-добре на корт, но и на маса ни стига – в парка до нас. Няма нищо по-добро от спорт на открито, дори да тъпчем на едно място, следейки най-бялото топче на света. Шегуваме се – играта е жестока.


Разследването
Сериалите са страшно нещо, буквално – през май по FOX тръгва новият Уейуърд Пайнс с подписа на М. Найт Шамалан, в който агент разследва куриозното изчезване на двама колеги в малък градец. Положението е леко Туин Пийкс – и много леко да е, става.


Картофките
Казват се Fritt, по белгийска рецепта са и наскоро паркираха на Графа (в отсечката между Шести септември и Раковски). Перфектно осолени и с осем вида сос в добавка. Да, брутално вредни, но само на магданоз не се живее.


Кавалерството
Чухме някой да казва: "Да отвориш врата на жена е като да отвориш врата към по-доброто си аз". Както виждате, записваме го, да се знае (дано не си остане на този лист хартия).


Новите думи
Нов живот, нова лексика: textpectation (когато чакаш съобщение), cellfish (онзи, който си гледа телефона вместо теб), nonversation (разговор без пукнат смисъл), askhole (човекът с тъпите въпроси). А сега да опитаме на чист български!


Дарението
1bike.bg събират стари велосипеди и вело скраб от гаражите ни, за да сглобят колелета за деца в неравностойно положение – за 1 юни. Хайде, кога друг път сме имали шанс да зарадваме някой с торба старо желязо!


Платформите
Какво стана, 30-те се върнаха за стотен път с равната платформа, върху която се ходи с усилие и има вид на тухла (понякога и с ток). Спасихме се с тези – влизат в тенденцията със стил и не стресират никой в офиса.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.