Топ 11


7 май 2015
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.


Хамакът
Вкъщи. В стаята, на балкона – където и да го опънеш, те държи във въздуха и те кара да се чувстваш като лека тръстика на вятъра. Пробвахме го у Ади от starrygradski.com, сега търсим онзи човек с бормашината.


Подаръкът
Без повод. Важните хора в живота ни са твърде малко, за да не им го показваме – не всеки ден, но не и веднъж годишно на рождения. Взимаме пример от това "блаженство за баня" с черен шоколад и захар, получено най-неочаквано – хей, отново мерси!


Decanter
Най-после и ние проверихме новото "баш място" за вино, сирена, месни деликатеси и други тайни в буркан (като сушените домати, за които убиваме). Ще минаваме често, но никога на гладно. Чакаме и бара на тротоара – на Асен Златаров 15.

Снимка undertheline.net


Пътуването
С влак. Бавно и плавно, с гледката като филмова лента, от която не можеш да откъснеш очи. Говорим за трип из Европа, естествено, не с БДЖ. Макар че и по Искърското дефиле не е лошо да те удрят акациите през прозореца (защото си избягал от шпека в купето).


Обядът
С приятел, с когото имаш дълго да си говориш и много да наваксваш. През уикенда, в който времето не тича, а се точи – слънчево, леко, спокойно (преди онова кученце от съседната маса да дойде да проси свинско ребро!). @ Жадната ламя.


Обувките
Не за нас, а за деца в нужда. Марката Toms са пичове и за рождения си ден подаряват обувки на най-босите крачета по света. Снимайте вашите, качете в инстаграм с #withoutshoes до 21 май и ще зарадвате някое хлапе – приготвили са 1 000 000 чифта, поклон!


Мъдростта

От фейсбука на Росен Босев:
90-годишна брезнишка баба разсъждава за живота по радио Христо Ботев: "Има едни, дето от сабале мразот сви, па от обед и них си мразат. А я по-добре на мене да си се присмея, отколко да мразим некого. Това не чини, оних за тва отвътре ги боли."
На 100 ли трябва да станем, за да го разберем?


Часовникът
Blink Time TM (докато събираме за Rolex, харчим за силикон). Идва в различни цветове, но при нас пристигна в бяло. Честно казано, може да видиш колко е часа само по тъмно, когато вече няма значение, но на готиния аксесоар не му трябва високо КПД.


Сайдерите
Първи глътки лято. С какъвто искате вкус, но винаги с усещане за пясък между пръстите или гъдел от тревата. Ехо, къде ни е хамакът?!


Терасата
На покрива. Някои имат късмета да живеят с нея, други са в работни отношения, но удоволствието е топ 1. Орлова гледка, залези, питиета, приказки... Размечтали сме се нещо тук на първия етаж с остъкления балкон. #господнеобичаредакторите.


Баницата
Всеки знае – от Хлебар. Но да оставим малко сиренето и яйцата – нашата е с пресни манатарки, картофи и чили. Леко пари на езика и засища силно. И обядът на крак може да е печен.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.