Топ 11


14 май 2015
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.


Фестивалът
От 13 май Кан влезе в най-добрата си роля – започна кино-парадът, на който се показват за първи път бисерите за годината (като Carol, от който е снимката). Следим, четем, а дай боже и да гледаме скоро.


Обиколката
Колко често излизате от собствения си квартал? Ние – рядко, и не се гордеем с това. София е по-голяма и шарена, отколкото виждаме пред носа си, така че зачестяваме обиколките – опознаваме, за да обикнем. Овча купел, мерси за вдъхновението!


Килимът
Първите стъпки сутрин са важни, затова от завивките се изтъркулваме върху най-меката изкуствена кожа, която може да се намери за 20лв. Не, не ни е топло – да ходиш бос върху студени плочки е приятно само ако са на дъното на басейна.


Гласът
Бенедикт Къмбърбач чете на глас Преображението на Кафка – инте­лектуалното удоволствие рядко е по-секси от това. Има четири епизода от по 30 минути, които са достъпни на bbc.co.uk (чуваме, че се намират и като mp3, но не сте го чули от нас).


Студеният чай
У дома или в бара, няма значение – важното е да е много и на масата да има и по-добра компания от кубчетата лед. #почерняваменапотник.


Кецовете
Усещаме, че прекаляваме с гуменките, обаче някой може ли да отлепи очи от тези адидаски с подписа на Йожи Ямамото?! Продават ги в бутик All U RE, но има едно препятствие – числото върху банкнотата, която трябва да извадим. Няколко пъти.


Домашната йога
С Али Каменова. Пускаме някой от клиповете й в youtube и разтяяяяягаме. Друго си е с гуру на живо, който внимателно да ти оправи позата, но Али е страхотна, когато времето не стига, винаги е на разположение и... говори английски с български акцент.


Бежовото
Цвят на потъмняла кожа, пясък или мляко с нес. Красиво е, естествено красиво – точно каквото ни трябва, когато дължините започват да се скъсяват. Ех, говорим за дрехи, а мислим за без дрехи и море.


Алеите
Някои й се получиха на общината. Кестените между Орлов мост и Софийския са истински и цъфтят, направо не помним какво имаше преди на това място, така добре живее алеята в общия пейзаж.


Втората глава
Е по-твърда от първата! Носете каска, защото големите бели стават, когато най-малко очакваш или направо си спрял. Естествено, няма нужда да си с нея на опашката в супермаркета, Изи Райдър.


Залезът
На Марс. Чудна работа – залезът на червената планета се оказа син, както рапортува Кюриосити след три години на гости там. Ако продължим да цапаме вкъщи с такава скорост, не е лошо да свикваме с монохрома.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081