Топ 11


1 октомври 2015
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.


Снимка © birthmoviesdeath.com

Статусът

@Tanya Trendafilova: "Абе това сега с водата на Марс да не е няква мегаломанска реклама на Марсианецът? Шегувам се само наполовина..." Ридли Скот пък се усмихна с половин уста, че вече знаел за водата – ехо, НАСА, от някъде тече!


Кольо Карамфилов
Картините му в оригинал са съкровище, но и принтовете А5, които висят на лампите в литературния клуб Перото, са находка. Всеки може да си вземе (и да надраска нещо в замяна) – ние се прибрахме с този, мерси.


Трендът
Огледахме се какво излиза по подиумите за този сезон и си избрахме командата "ходом марш!" – войнишко тъмно синьо, пагони, пискюли, ботуши до коляното или просто едно палто с осанка (като това тук от колекцията на Chloe).


Разходката
В парка на Военната академия. Точно сега това е най-блажената градина в София – алеите са пусти, тихи и постлани с червен килим от листа и кестени, който се обхожда за идеалното време преди да ти замръзне носа (златна есен, друг път!).


Ангелите
На издателство Точица. Новата им книжка от Ясен Григоров се казва Ангели пазители, излиза на 2 октомври и дори не се налага да казваме, че е красота. #родителитезнаятзащо.


Доброто
Продължаваме позитивната си серия с човека, спестил на @Valentina Ivanova 28лв. На бележката пише: "Здравейте, в 16:23 пуснах 1бр. синя зона за вашата кола, защото щяха да я закопчаят. Пуснали сте зелена зона. Дължите ми 2лв." Палец на 12 часа!


Гроздето
Последно повикване преди да е станало на вино. Макар че какво сме се притеснили – и в шепа, и в чаша, все е амброзия.


Кампанията
"Благодаря, че не гласува!", казват муцуните на Бойко, Волен, Делян, Станишев, Бареков във фейсбук и на neglasuvam.bg. Наближава моментът всички ние да направим точно обратното, благодарим си предварително!


Снегоходките
На Small Foot – отдавна са топ, но сега се появи джобна версия, която набира кураж и средства да се материализира в Kickstarter. Пуснете някое мило евро, за да катерим по-спокойно върховете тази зима.


Корицата
На българския Esquire за октомври, със супер шейсетарски дъх от Васил Германов. Иначе нищо особено – Ицо си мие зъбите, ние чакаме да падне бисер.


Мекиците
Най-добри са тези, с които някой те събужда вкъщи, но надушваме, че новото място Мекица и кафе на Графа ще им стане конкуренция. Над 10 вида с всякаква плънка, в отсечката между Раковски и 6-ти септември.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.