Топ 10


8 октомври 2015
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.


Редакторът
Този, когото търсим за екипа си точно сега. Важно ни е първо да иска да работи за Програмата (която понякога чете и дори му харесва). Нататък трябва да е печен, буден, работлив, информиран и смел. Да умее да разказва истории (и вицове) и да може да напише (почти) всеки от материалите ни (дори по-добре от нас и с по-малко скоби). Имаме дълга обява в jobs.bg, но ако това ви стига, пращайте CV, 2-3 свои текста за проба и бележка с мотивацията си (без нея не четем) на hr@programata.bg.


Коктейлите
В Спутник, който кръжи в орбитата на Ракета ракия бар. В тези чаши с врътнати соц имена има страшна интрига (+ захарен памук, презерватив и още), а формулите им са лабораторно чудо – Драго Иванов, ти си алхимик! На вас наздраве с този Тублером!


Корицата
Кейт Уинслет върху британския Esquire. Тази жена (на 40, с три деца) е богиня – и на екрана, и на улицата. Крие три нови филма под дантелата си, започваме скоро с биографията на Стив Джобс от Дани Бойл!


Изданието
Хари Потър с илюстрации от британския художник Джим Кей – първата книга идва на български на 13 октомври. Дж. К. Роулинг казва "Ах!" за визуализацията на своя свят, ние повтаряме като ехо. 40лв за том са доста, но магията излиза евтино само в цирка.


Сандвичът
Понеже е от Хлебар (за 5лв), хляба няма да го коментираме. Минаваме нагоре към меката завивка от крема сирене, сушени домати и люта чушка – като картина на импресионист е, дори окото огладнява.


Десертът
Не е домашен, не е гурме, не е чист от захар и вредители, не е секси като праскови с маскрапоне, нито изобщо е за хвалба, че го ядем. Но го ядем (и предвид колко бързо изчезва от магазина, не сме единствените). Не го използвайте срещу нас.


Театърът
На сетивата. Върнахме се с тази карта от концерт-спектакъла на Тишинавтите в център Вертиго. Няма да издаваме какво е, но се случва в тъмнина, често мирише на лавандула и понякога навява Широко затворени очи. Дайте шанс, сетивата ви го искат.


Играта
Както подсказва името й, Trash Talk Death Match не е за крехки хора. Правят я трима наши пичове, които търсят рамо в Кickstarter с оправданието "това е игра на карти, с която да унищожиш приятелите си, като хвърляш обиди в лицето им". Вътре сме!


Разходката
С колелото, в неделя, из цялата Борисова градина, която е много по-голяма и с по-разнообразен терен от кръгчето около езерото. Навиваме ръкавите за последните топли лъчи и крещим надолу по хълма до прегракване. #подобрататерапия


Антивирусната
Виждате го чесъна, значи говорим за защитата на организма. Точно сега трябва да е здрава като Вала, за да не пропуска наптрапници. Има и по-слабо токсични мерки от торба скилидки обаче, мислете и за околните.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.