Градски камуфлаж


22 октомври 2015
Който обаче не скрива, а показва истинските цветове на града ни.
Напоследък в София се появиха няколко надписа "Внимание, прясна боя", които ни карат да се чувстваме като туристи по нашите улици и да гледаме наоколо с отворени на четири очи. Ето ги.


Ъгълът на Евлоги Георгиев и Граф Игнатиев светна като крушка – благодарностите са към Bozko. Познаваме този страшен графити артист най-вече с озъбените му същества с дълги пръсти и замислени погледи, но и върху тази сграда ярките цветове крещят, че става дума точно за него. Това дърво така променя отсечката, че и от фасадата произвежда свеж въздух, трябва да ги засаждаме с гори.


Тази пешеходна пътека на Дондуков се появи по-рано през месеца – цветовете й улегнаха и дори след литри дъжд и километри автомобилни гуми изглежда ще остане в града. Което само ни радва – защо зебрата да е единствено черно-бяла, когато може да стъпваме по цели дъги? Впрочем, ако ви е интересно как и кога грейна, вижте видео от мейкинга на ReporTeen.bg – направил го е неизвестно кой в подкрепа на конкурса им Накажи възрастните. Това наказание го приемаме веднага.


Ако до тук сме ви надъхали, има и как да действате. Конкурсът Направи си сам София събра предложения за градски реновации на sofiachallenge.bg, след това събираше гласове, а сега събира и доброволци, за да завърши проектите, по които вече тече работа. Целта е инициативата на Столична община и сдружение Трансформатори да продължи и следващата година (тогава пак ще се ослушваме), но ако сега искате да помагате, датите са 24 и 25 октомври.


Ето и къде ви чакат:
Локациите са три и са завършени в различни етапи. Стъпи си на играта е в Изгрев (градинката между блокове 307 и 308) и скоро ще притегля желаещи да играят на гигантско Не се сърди човече. Ако умеете да ремонтирате, вашата градинка е в Лагера (между блокове 2, 4 и 28) – тук са нужни хора да боядисват нови пейки и стари катерушки. Ако пък рисувате графити или искате да подготвяте стените за тях, давайте към Ботевградско шосе при ЖП прелеза, за да помогнете на Подлезно. Някои от графитите вече са завършени и събират малки тълпи от хора – само вижте този светещ в тъмното индианец, как да не отидеш до Подуяне, за да го погледнеш в очите и на живо?
Жестоко и мерси, дано вдъхнови още хора за подвизи.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088