Топ 10


29 октомври 2015
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.


Чадърите
На Senz umbrellas. С такъв покрив над главите ни, може да вали колкото си иска. Тези сървайвъри са създадени да издържат дори на буря, геометрията им пречи да се обръщат наопаки и си изкарват парите – от 80 до 130лв в Detailor Sofia.


Щастието
Досадно е, че всеки път пишем за Фарел Уилямс (май не сме му пиари, като си гледаме заплатата), но ето го сега пак с новина – пуска книга с детски снимки, които показват как изглежда щастието, когато можеш да ходиш под масата. За 11 долара от Amazon.


Къщата
Проектът Observation House на нашите I/O Architects получи няколко екрана "браво" в списанието за архитектура и дизайн dezeen.com. Има толкова стъкло, че хем си вътре, хем сред природата (на българско село) – остава да не излизаш гол от банята.


Даниел Крейг
Не защото тъкмо форсира Астон Мартина в Спектър по кината, а защото не му мигна окото да каже, че костюмираният образец на мъж от стомана с момичета във всеки джоб всъщност е женомразец и няма на какво да научи никого в този живот. #стигафалшивигерои.


Инстаграмът
@dailyoverview събира квадрати от планетата ни, щракнати от толкова високо, че приличат на изкуство. Целта е да заобичаме повече кълбото, върху което се крепим и, за разнообразие, да видим хубавите следи, които оставяме по него. Горе е изкуственият остров Дурат Ал-Бахрейн.


Movember
Като всеки ноември включваме алармата за рака на простатата с растителност в отсечката между носа и устните (брадите не важат!). Ако мустакът ви стои абсурдно, дръжте се мъжки – през този месец никой няма да посмее да ви се смее.


Спирките
Фотографът Кристофър Хъруиг навърта 30 хиляди километра из бившите съветски републики и издава Soviet Bus Stops – албум със снимки на уникални спирки, образец на модернизма. А ние използваме Таджикистан с ирония – смешни хора сме (с налъми).


Чудото
В подлеза на НДК изникна цъфнал налъм! Нямаме никаква идея какво иска да ни каже. Може би, че идва кукуво лято? Или просто градското озеленяване буквално се превръща във виц (дано само не ви се наложи да го преведете на някой европеец).


Барселона
Как защо точно сега? Защото там е 20 градуса, има прясна морска храна, страхотен микс от хора+култури и не е туристически ад, както през пролетта и лятото. Не че стига, но и един уикенд върши работа, за да се издърпате от щепсела.


Мястото
Втора Supa Star ще отвори всеки момент на Дондуков 17. Засега имаме supa view само към тавана, но ни стига – под тези сводове и полилеи едно топло минестроне никога няма да бъде просто 37 глътки храна. Кога вадят черпаците, следете във фейсбука им.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.