Топ 11


5 ноември 2015
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.


снимка @konradannerud

Копието

Очите ви лъжат, това не е Леонардо ди Каприо на младини, а обикновено момче, което налива питиета в Швеция – на бас, че взима най-сочните бакшиши. Казва се Конрад Анеруд и му е писнало да крещят след него чуждо име. Ок, ето: Конрааааааааааад!


Чантите
Постоянно ни изскачат във фейсбук, накрая решихме да цъкнем и, аха, никак не са лоши тези чанти на Cush.be. Името е малко сърдито, но изглеждат точни за новия MacBook, който още не сме си купили – е, тръгваме от калъфа с инвестиция от 29лв.


Светлините
1 ноември мина както обикновено с респект към всички будни лица – от това върху двулевката до учителите ни в гимназията. Но НДК направи наистина повече с цветните сигнали по фасадата си (на фона на Панчо Владигеров). Внушително, свалиха ни шапките.


Ужасът
Покрай Хелоуин Джими Кимел пак извади най-подлия си номер – предизвикателството към родителите да кажат на децата си, че са изяли всичките им бонбони за Вси Светии. Ред сълзи, ред сополи историте са на I Told My Kids I Ate All Their Halloween Candy – не сме жестоки, ужасно смешно е.


Рекламата
На Emirates Airlines. Преди мач на Бенфика няколко стюардеси излизат на Estadio de Luz пред 65 000 фена за обичайния си инструктаж във въздуха, но пригоден за футболен полет. Вижте я на vidozz.com/2rj.


Маратонките
Американките New Balance, които преди доста време ни препоръча упорито бягащ човек, са вече на краката ни. Марката прави спортни обувки от век и нещо, така че удобството е 11 от 10. И не стават само за писта, а и за градско.


Човекът
На годината. Времето да номинирате някой доблестен екземпляр мина, сега гласуваме за избраните – до 30 ноември на humanoftheyear.org. Може тази класация да ви се струва субективна, но всъщност е най-искрената наоколо и вотът тежи.


снимка © boredpanda.com

Прозорецът

Разгъва се като хармоника, за да пусне повече въздух, слънце и звезди в дома. Казва се More Sky и е проект на аржентинския архитект Алдана Ферер Гарсия – дано успее да го реализира, че толкова много от нас живеят в кибритени кутийки без надежда за балкон.


Дигиталният театър
На digitaltheatre.bg вече (или по-скоро – скоро) ще гледаме постановки в супер качество срещу едни бегли 3 евро: поръчваш, купуваш и поглъщаш в рамките на 48 часа. Чакаме базата да се напълни, та най-после да сменим "гледам сериал" с "гледам театър".


Палачинката
С брашно от лимец. Супер ароматна, дори преди да сложим сладкото от круши. Солена с биволско сирене също е екстра, но стига за пълнежа, важен е лимецът – прастар и мегахранителен. А палачинката била най-меката първа хапка, ако още не сте му посегнали.


Птицата
Birdsrightsactivist в туитър. Не знаем кой стои зад това, но се представя за птица и се бори за птичите права с писклив хумор, нелеп грешнопис и постове като "if cats was so great how come they don’t englilsh". Крила ни никнат от смях.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.