Топ 11


19 ноември 2015
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.


Разходката
В работен ден, когато имаш късмета да почиваш. По която и улица да тръгнеш, каквато и музика да звучи в ушите ти, с каквото и да е пълна палачинката, която ще излапаш на крак, това е разходката, за която работиш цяла година. Хайде сега по-често.


Трейлърът
На Златната ябълка – онази супер анимация с мотиви от фолклора ни, претворени във фентъзи, която разчита да й помогнем да узрее до екран. Трейлърът е чук – влезте да ви повали на goldenappleseries.com и дайте да дадем.


Шапката
Новата топла серия на 45 Street току-що излезе на улицата, а ние се оглеждаме за ето тази унисекс красавица от вълна с бродерия на челното място. Магнетична е – колкото и да харесваме осанката на шапките с периферия, тук и сега искаме да сме под тази козирка.


Черният петък
Идва сега на 20 ноември – масово намаление, което стимулира безразборния шопинг, борбата с ближния за една риза и странната мисъл, че пестите, докато харчите. Да, яростни антиконсуматори сме, но който ни е виждал, знае, че и ние не ходим голи.


Забраната
В Сан Франциско забраниха продажбата на вода в пластмасови бутилки на обществени места и вбесиха гигантите, които пласират сладко газирано в подобни опаковки. Ние пък се газираме от синьото между зъбите на този лъв и спираме да купуваме!


Украсата
Коледа е още далече, но тук-там улиците ни вече изглеждат така. Просто шепа лампички, но минаваш вечер с таксито и лицето ти грейва съвсем като прозореца, в който се оглеждат. И пеша е хубаво, естествено, някои даже спират да се снимат с тях.


Мивката
Обикновено не сме чак такива педанти къде си мием ръцете, но човек трябва веднъж да влезе в нулите на +това, за да разбере защо правим въпрос за някаква си мивка. Погледнете надолу – там до вас едни мини ръце се учат да използват сапуна сами.


© btvnovinite.bg

Дикоff
Дано Сашо Диков не ни се сърди, но името на предаването му тук пасва като ръкавица – главният ни архитект Петър Диков се оттегля след 10 години лоши решения за облика на този град. Никой няма да ни ги върне, но пак добре, че няма да станат 11.


© Raf Stahelin @ interviewmagazine.com

Пол Бетани
В новия брой на списание Interview. Разпитват го за филма, който режисира – социалния Shelter, но нашият приз е за репликата му "Когато някой се справя наистина добре, и шегите му стават по-смешни". Толкова е вярно, че направо е мъдро.


Trend Alert
Кадифффе (така го пишем, защото така звучи на пипане). Този сезон дизайнерите ни го дават под всякаква форма от сако до панталон, но ние влязохме първо в клина – честна дума, тази дреха мърка.


Буквите
Страхотният проект SoSofia започна да се материализира – първите магнити, торбички, плакати с букви и тениски с Любов дойдоха на базара в Cosmos и вече ги чакаме навсякъде около нас. Ж като жестоки!


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.