#2015SOFIA


17 декември 2015
Какво бихте сложили под козирката на този хаштаг? Браво на вас, ако можете да отговорите за три секунди, ние го мислихме три седмици. Но решихме – точно сега, когато годината вече си обува обувките да тръгва, искаме да я свържем с добрите неща, които се случиха на този град. С моментите, за които още разказваме с глас на вълни. С красивото, което се създаде около нас – някъде и от багери, но най-вече от човешки ръце. С хората, които задържаха брадичката си горе на два часа напук на лошите вицове. С новите места, в които има живец и други важни за живота неща като изкуство и храна (извинете, но през 2015 отдавна е странно да се мисли, че тези двете са на нож в стил културата срещу бита).

Една събота седнахме да правим списък на всичко това и докато го затворим се стъмни. Толкова много неща ли се случиха, за които си струва да хабим хартия и цветно мастило? Влезте навътре и решете сами. Това в ръцете ви не е нито тотален обзор на годината, нито класация, а една наша моментна снимка на София – от онези, които след време ще откриеш в някой шкаф и ще си кажеш "леле, доста добра беше тази 2015-та!". Е, не си вярваме чак толкова, че да гледаме само в собствения си обектив – потърсихме фокуса на още две важни шепи хора, които смятаме, че дърпат този град напред. И го обичат.

"Сърце София" пишеше най-отгоре в нашия списък. Тръгнахме оттам, защото тази година наистина го усетихме. Доста нормални хора като нас и вас, които обичат града си, се вдигнаха на мускул, за да им трепне нещо и на останалите. Например: Спаси София говориха за дефицитите му, но с мисията да го отърват от тях; Urbanik се намесиха с готини идеи в градското пространство; So Sofia извадиха типографски характера му пред гостите; People of Sofia и десетки инстаграм камери го снимаха постоянно, за да го покажат и на вас. Не е перфектен, но не е невъзможно да се влюбиш в него. Следващите страници са за всички, които обичат този град и им харесва да заспиват и да се събуждат до него. Независимо че хърка.

#2015SOFIA: Градът
#2015SOFIA: Хората
#2015SOFIA: Места
#2015SOFIA: Събития
#2015SOFIA: Арт & дизайн
#2015SOFIA: Храна


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.