Топ 11


7 януари 2016
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.

Зарята
Който е имал късмета да бъде на Витоша в 00:01 на 1 януари, ще помни цяла година, че София отдолу изглеждаше ето така, а на небето отгоре блестеше ярко даже Малката мечка. ЧНГ и от нас!
© Geograf.bg


Настроенията
На Армавени Стоянова. Личните й са си нейна работа, тук визираме новата й колекция фини бижута. Пробваме в Sabai на Малките пет кьошета и пестим от глупости, за да се завъртят около пръста ни.


Динамиката
След бавните движения между маси и дивани по празниците се връщаме на бързата пътека – първият ден е стрес, но на втория усещаш как колелцата пак се въртят. Почивката е супер, от лентяйството се ръждясва.


Черен щърк
Каца на 10 януари към 2 следобед в Kanaal – името на пивото остава бяло, но етикетът и съдържанието на бутилката потъмняват драстично. Не че черни щъркели няма, обаче тук закачката закачва.


Златните глобуси
Раздават ги на 10 януари, а ние се молим един от тях да отиде при човека, способен да лежи в изкормен конски труп заради ролята си. Пък дано и Академията повтори жеста на 28 февруари, че шегата с Леонардо НоОскарио страшно ни писна.


Лампите
Няма нищо сбъркано в посоките – тези настолни лампи висят от тавана в бар в Оукланд. Ето ви идея, ако полилея ви е скучен или сте уморени от минимализма "крушка, виснала на кабел".
© Northern Steamship


Малките неща
Не в живота, а в проекта на дизайнерката Инка Матю, която побира в квадратчетата на Пантон дребни предмети с идентичен цвят. Нюансираме на tinypmsmatch.tumblr.com преди снимките да излязат в книгата Tiny Pantone Objects през май.


Ваканцията
Знаете ли, че от 11 години световната банка за тв програми Netflix пуска всеки от служителите си в отпуск когато и за колкото пожелае? И знаете ли, че просперира от това, защото на никого не му изгарят батериите на бюрото. Е, ние сега чухме. Шефе, вие?


Подкастът
Колко хора около вас са пламнали по Serial? Пожар е, да – пъхаш слушалките и дума след дума следиш разплитането на реални случаи. Вторият сезон започна, местопрестъплението е на serialpodcast.org.


29 февруари
Тази година ще го има в календара и се пада в понеделник – високосната 2016 идва с цели 366 празни страници за изписване, подостряйте моливите.


Дронът
Няма го в кадър, защото той е фотографа. Американката Рене Лусано прикачва на дрона си камера, когато пътува (до някой басейн или пък до Чернобил) и се прибира със снимки и видеа от въздуха. Цък на инстаграма й @wrenees и оттам на #furbythedrone, за да полетите и вие.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088