Топ 11


21 януари 2016
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.

Слушалките
Надали докарват космически звук, но и без това не слушаме Валя Балканска по улиците. Струват 40 долара на urbanoutfitters.com – да си коте не е много евтино удоволствие.


Неделята
В която Янтра яде първия си сняг в Борисовата. Само ден преди градусът да стане двуцифрено число с минус отпред, завивката на града беше памук.


Графитът
Новият ни любим хулиган GLOW току-що светна тази стена в частен двор – и без да отваряме всички чакри усещаме енергията на Ultraviolet Queen of Triangular Consciousness доста силно.


Писмото
"Малките 5 кьошета отдавна се казват площад Юрий Буков", писа ни В.Ц. миналата седмица. Четем на глас за всички, които веднага биха изхвърлили думата кьоше, за да влезе маестро Буков, пианист и общественик.


Будилникът
Колко е ретро този уред, когато смартфонът може да те събуди дори със "Ставай, палачинките са готови"? Грешен отговор. Мобилният е враг на нощното шкафче, а будилникът – стар приятел без вредни влияния. Само гледаме и да е тих.


Албумът
Последният на Suede се казва Night Thoughts и идва на 22 януари. Дотогава тук въртим от него Pale Snow – красиво като пухкави преспи, гледани от вътрешната страна на прозореца, и дълбоко като океана от обложката.


Гизмо
Кучешко време е навън, какво друго ни остава освен да надничаме в инстаграма на @heygizmo, който има по-добра пухенка от нас. Една педя куче не било куче, но поне се събира в джоб и след разходка са му чисти краката.


Just Want It.
Никога не бихме ги обули в кишата, но само да изсъхне пода и няма да излизаме от тях. Моделът е Classic Cortez Epic – култ от 1972, който би писал поезия с палтото-капучино от предния ни топ 11.


Анимацията
Чарли Кауфман изчезна задълго, след като написа Блясъкът на чистия ум, но сега си идва със стопмоушън анимацията Anomalisa, която участва в гонката за Оскарите и навява любов и меланхолия. И в януарската депресия има нещо красиво.


Третият лъч
На метрото – започва да се строи всеки момент, йе! До 2019 трябва да свързва театър Зад канала с Красно село, а между­временно ще вкара драма и съспенс в живота ни – година и половина ще има задръствания по наземното трасе, йеъъъъ...


Звездите
Дейвид Боуи вече има свое съзвездие – в точния час на смъртта му в белгийската обсерватория MIRA пуснаха линия между седем звезди около Марс и получиха светкавицата от обложката на Aladdin Sane. Starman е някъде там.
© psfk.com
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088