Спаси Седмицата: 29 януари - 4 февруари 2016


28 януари 2016 текст Спаси София
Рубрика на Спаси София за добрите и лошите градски новини от седмицата.

[-] Централно отопление

Отново се връщаме към "любимия" ни античен проект – Сердика. Не се наемаме да гадаем кой е одобрил технически проект, предвиждащ над 20 климатика, нито пък кой е решил, че трябва да изглеждат по този начин. От друга страна в град, в който дори върху паметници на културата се монтират климатици – от който и където му хрумне – това, че в сърцето на София ще имаме подобна гледка, очевидно не е никакъв проблем.
© Preste, Skyscrapercity Bulgaria


[+] Третата линия
Добрата новина, може би за годината – стартираха реалните строителни действия за третата линия на метрото. Гражданската инициатива Спаси метрото работи от шест години за подобряване на проекта и днес сме истински горди, че много от нашите предложения бяха приети (като връщането на метрото в подземното му трасе през НДК и СУ, където прави връзка с другите метролинии, по-­голяма дължина на метростанциите и по-доброто им разположение в Овча купел 2. Сега успех на строителите!


[-] Леден транспорт
В Леденото царство се движи и леден градски транспорт – колко нормално. Да, ама не. Поради липсата на достатъчно грижа за превозните средства в депата, резултатът е видим – ледени висулки и над 30см сняг по покривите. На тази снимка виждате тролейбус, но същата злощастна съдба беше споделена и от множество трамваи и автобуси. Време е за основна реконструкция на депата и гаражите, включително изграждане на покриви.
© Антоан Божинов


[+] Спаси шестицата
Чухте ли, че Столична община възнамерява да закрие трамвайното трасе от Петте кьошета до басейна Спартак, заради предстояща реконструкция на тунела под НДК на стойност 7 000 000 лв. Унищожаването на едно бързо и автономно трамвайно трасе не е зелена политика. Заради това Спаси София започна подписка за запазването на трамвай N 6 и преосмисляне на проекта – разбери как можеш да се включиш и ти на spasisofia.org/lozenets.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088