Спаси Седмицата: 12 - 18 февруари 2016


11 февруари 2016 текст Спаси София
Рубрика на Спаси София за добрите и лошите градски новини от седмицата.

[+] Новата Централна гара

Реконструкцията на гарата трябваше да приключи в края на миналата година, но ето че строителните работи още продължават. Надяваме се този дългоочакван ремонт да е само първа стъпка към едно по­-адекватно развитие на железопътния ни транспорт, което да го направи конкурентен на автомобилния и – защо не – най-накрая да бъде интегриран с градския в големите агломерации. Само едно не разбираме – защо й е на гарата да има спортна зала?
© Спаси София


[-] Малинов пропадна
Всъщност това не е новина, а ежедневие. Изцяло новата отсечка до магазин Хит на основната артерия в Младост пропада не за първи път. Проблемите започнаха още с изграждането на трасето, след пускане на движението по него те станаха сериозни, а миналата седмица се "скъса" и кръпката, с която булевардът се събуди веднага след откриването си. Свидетели сме на ново явление – пропадане на кръпката от ремонта на ремонта по-малко от година след пускането на изцяло нов път. Отговорна държим Столична община, а младостчани се надяват някой ден освен метро, да имат и нормални улици и булеварди.
© Спаси София


[-] Няма светлина в тунела
Пешеходният тунел, предвиден да помага на хората в Дружба да стигат по-­бързо и по-лесно до метростанцията на Цариградско шосе, отдавна е готов. Да, но все още не го пускат в експлоатация, понеже се чака завършването на ул. Обиколна в Дружба 2. Въпреки че от години се знаеше, че метрото ще минава по това трасе, процедурите за отчуждаване и строителство на улицата систематично се отлагаха и ето го резултата.
© stanilov.bg


[+] Метро към планината
Метростанция Витоша в Хладилника вече е готова на етап груб строеж и започва вътрешното й оформление. На снимката виждате част от интериора – стената е направена така, че да напомня силуета на планината. Пускането на станцията в ход се очаква през юни, когато още 30 000 от нас ще могат да се возят с метрото нагоре към полите на Витоша.
© ValdemarBG, Skyscrapercity Bulgaria
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088