Топ 11


18 февруари 2016
Нещата, които правят живота ни по-хубав. И тази седмица.

Jimmy the bull
Кучешките инстаграми са новата ни дрога, ще ни изтърпите. Ето го сега пак известният бултериер Джими, най-обичаният пес на света, сниман и дорисуван разплакващо от стопанина си, визуален артист. Пишем @rafaelmantesso и скимтим.


Четвъртък
Отново официално е малкият петък – дава загрявка за уикенда с готини партита, на които липсват само работохолиците. За тях ще кажем, че колкото и да се стараят, работната седмица официално няма да стане по-дълга.


Трейлърът
На Equals с Кристен Стюарт и Николас Холт – две супер красиви същества в бели дрехи опитват да се докоснат в свят, в който емоциите са изскубани от човешката система. Гледаш и копнееш.


Шахът
Месинджърът на фейсбук поумня – напишете @fbchess play в прозорчето и ще излезе шахматна дъска, на която да матирате приятелчето отсреща. Е, само ако владеете играта и знаете английските имена на фигурите (шахът винаги е бил за отличници).


Глобусът
Ето как изглеждат най-добре похарчените ни 240лв напоследък (в магазин-книжарница Elephant). Великолепен е, може да свети като лампа и изкушава да играете на държави с някого на една ръка, вместо да си цъкате шах в месинджъра от километри.


О-контактът
През 2015 психологът Артър Аарон създава любов в лабораторни условия, като събира непознати по двойки, задава им 36 въпроса и ги кара да се гледат в очите за 4 минути. Чуваме, че тези 4 минути правели чудото и в живия живот, защо пък да не пробваме?!

© bigthink.com


Мother nature
В това 2-минутно видео майката природа е така добра да ни каже, че не се нуждае от нас, но ние се нуждам болезнено от нея и по-добре да помним това всеки божи ден. Приятно ви настръхване с гласа на Джулия Робъртс.


Разходката
Само днес нека да е виртуална – страшният китайски концептуалист Ай Вейвей има изложба в Royal Academy of Arts, която може да се разгледа крачка по крачка през екрана. И без това в Лондон вали през февруари (та до следващия), хващайте мишката.


Ремонтът
На One More bar. След входа свети поп арт надпис, а нататък дребни лампи висят затворени в мрежи като светулки. Откакто го има, това място не спира да става по-добро – не One More, а One and Only ни е.


Маргаритките
Ясно, кокичетата са навсякъде, но маргаритки?! През февруари, когато времето им е от май нататък? Градусите в момента са разкош, но дали природата не се опитва да ни каже нещо като във видеото отгоре – обичате ме, не ме обичате...


Шофьорът на такси
Който знае къде е Кравай. Голяма рядкост се оказва, сякаш се искат 20 години зад кормилото, за да знаеш исторически точки в града. Впрочем, там отново се е появило заведение Кравай – изобщо не става за срещи, но поне името пак е на картата.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1088