Топ 10


20 март 2017
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Промяната

На 26 март в 3 сутринта въртим стрелките с час напред, за да хванем лятното време. После ставаме, закусваме и тръгваме към изборните секции. Дали ще променим още нещо тази неделя, освен кога се стъмва вечер?
Обезателно ще опитаме.


Пролет/Лято
Една на милион закачалки е с толкова деликатен, чист и лек като пролетен облак стил, а в Garderob всички са такива. Малкият БГ бранд вече зареди магазина си в Etsy с новия сезон, така че жената във вас (или до вас) заслужава да мине.


Офисът
На архитектурното Another Studio. Влизаме вътре през (престижното) dezeen.com, пред което разказват как са заместили стените с библиотеки, търсейки "чистотата и смирението на японската архитектура". Но да го кажем по-просто – бихме работили и в банята им.


Наградата
Призът за топ майсторство в дрон киното отива при... Илко Илиев и Марин Кафеджийски! Супер видеото им 2D Run стана вайръл през януари, а сега им носи върха в шоу категорията на нюйоркския Drone Film Festival. Браво, момчета, не спирайте да тичате.Палачинките
С яйце, шунка, грюер, печурки, сметана и спанак – ако търсите универсален боец срещу глада, или с домашен карамел и подсолено масло, за да разтопите вкуса на бонбони Лакта по небцето за десерт. Двете (+ още 10 поне) излизат от новото Crêpes de France на Солунска 33 – минете да навиете.


Куклата
На 10 април Улица Сезам казва "Запознайте се с Джулия" и вкарва нов мъпет в шоуто – 4-годишно момиченце с оранжева коса и аутизъм. Харесваме. Добър начин децата да се срещнат с това състояние и да разберат, че да си различен всъщност е съвсем нормално.


Тишината
На върха на Перперикон. Магично е някак си и толкова тихо, че чуваш само дишането си и вятъра (доста напорист впрочем, да не тръгнете нагоре по потници). И обърнете внимание, наблизо е Бъдеще – името му е задраскано на табелата, но селото е там.


Книгата
Наръчникът по датско щастие на Майк Викинг (добро име, Майк) вече говори и на български – с леко чувство за хумор, лични истории, много снимки и дори рецепти. Хюга ни е, че си го купихме – да ни под­сеща къде бъркаме, когато сме кисели. За 19.95лв, от издателство Хермес.


Часовниците
Новите на Gucci не са в мокрите ни сънища, но покрай тях марката пусна мийм серия, създадена от артисти, което вече ни държи будни. Любовта с часовников механизъм на снимката е работа на "Bulgarian London-based artist" Розалина Буркова. Скъпа ни е.


Албумът
На хип-хоп меланхолика Sadistik, който го пуска на свобода след 14 април. Altars тръгва по траекторията тъга-гняв още от обложката, а след като чухме острия текст и високите барабани на първото парче – Free Spirits, чакаме цялата порция гладно. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.