Топ 10


17 май 2017
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Победителят
Истинската евровизия я печели Холандия! Ръкопляскаме и цитираме коментара на архитектите.Посвещението
Пат Хайнс рисува шантавата си книга за летен тийн лагер с духове цели десет години – на Paint. Защото не умее с Photoshop. Вместо да му се подсмихваме на акъла, повтаряме "Epic dedication!" заедно с един от коментаторите му на captainredblood.deviantart.com.


Trapped on the Wheel in MS PAINT by CaptainRedblood on DeviantArt


Децата
Докато подрастващите броят до 12 по улиците с "яката дупара" в колоните, на 24 май хлапетата от Музикалното училище ще пеят Върви, народе възродени по бели ризки пред Народната библиотека. Минете оттам, за да повярвате в бъдещето и тази година.


Концертът
"Благодарим ви, сега ше ви изпеем един блус", каза Ицо на прилично пълната Арена Армеец, а ние благодарим на тия неприлични момчета за двата часа лъвско шоу и нецензурни метафори за нашето тук-и-сега, на които се кривим за усмивка. "Продължаааме, продължаааме."


Наръчникът
Дзен в изкуството да пишеш на Рей Бредбъри излиза чак сега на български (от Сиела), а ние четем 12-те есета с нещо средно между съзаклятничество и възхищение – просто сме наясно колко мъка (и щастие) носи борбата с буквите, дори когато прилича на игра.


Къщата
На върха на тази 40-метрова скала в Грузия, известна като Katskhi Pillar, от 24 години живее дядо ви Максим – монах, който тръгва нагоре към Бога, след като излиза от затвора. Долу слиза веднъж седмично – по стълба, и още не ни хрумва как да ни покани на гости.


Зебрите
Йо, Общината се разписа по асфалта. Хубава идея – реално има шанс да видиш надписа, ако си забил поглед в краката си (като възрастните хора) или в телефона (като всички останали). Ако може само другия път да използват от истинската боя, че вали.


Скъпоценностите
Армавени Стоянова пак ни завързва с най-нежните халки, правени от човешка ръка. Този път бижутата ѝ са вдъхновени от филма Нощта на Антониони и изглежда ще се носят с дантела по тъмно. Или пък с любов по светло. От 17 май в Sabai.Леглото
Земята може да е малко влажна, но ако още не опъвате одеяло в парка, губите. Е, докато лежахме там на твърдото сред маргаритките си мислехме защо не си взехме хамак като съседите. Да, другия уикенд (когато пък ще си мислим защо не висим на него в Рила).


Книжарницата
Пътуващата Думи на 4 гуми ще върти геврека на този бус, изрисуван от Насимо, из 40 града през лятото, за да разнася нова БГ литература, а Илиян Любомиров обещава скоро да пусне разписанието и да заделя от продажбите за местните библиотеки. Рицарско. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.