Топ 10


21 март 2018
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Непознатата планета
Дарън Ароновски скача в телевизията с 10 документални епизода, които ни качват в Космоса с 8 астронавти, за да видим по-добре Земята оттам и да разберем колко вселенски специално е дори само дишането ни. По National Geographic от 25 март.


© National Geographic

Книгата

Шон Пен влиза с шут в литературата с история за американския предприемач и наемен убиец Боб Хъни, която не прощава нито на Тръмп, нито на #MeToo. Някои казват, че стилът е Хънтър Томпсън, а други – че той би я харесал. Ясно, търсим я след 27 март.


Сградата
"Странен и скъп арт жест с претенции за архитектура", пишат WhATA за сградата The Vessel, която вече се засуква сред небостъргачите в нюйоркския Хъдсън Ярд и прилича повече на кошер, отколкото на кораб. Утеха ли е, че не само тук корабокрушираме архитектурно?


Креативният фитнес
В Generator имат нов спорт – Creative Gym, в който треньори от различни дисциплини (от Вито Валентинов и Вера Гоцева до Стефания Георгиева и Виргиния Захариева) ще държат във форма творческите ни мускули. Графикът е на creative-gym.com, клин не ви трябва.


Домашният фитнес
Откакто прочетохме как една много фит кино звезда вдига гиричка, докато говори по телефона (вместо да си навива косата), решихме, че това трябва да се пробва и ето ни с 2кг повече в ръка. Дано само не се отрази на дължината на разговорите...


Наръчникът
В The Mortified Guide смелчаци, които не са изгорили детските си дневници, четат срамни сцени от тях, за да напомнят, че "всички сме изроди, всички сме крехки и всички оцеляхме". Преди години щеше да ни е и полезно, сега е просто смешно – в Netflix.Приятелите
Пред които можеш да плачеш.


6/7/8 юли
Знаем – първо чакате 6/7/8/9 април, когато Великден ни разпуска да гоним зайци по поляните, но тук тичаме в кръг от новината, че първият уикенд на юли ще сме върху тревата на Южния парк за A to JazZ. Най-после и тази тегава 2018 започна да започва.


© facebook.com/atojazzfestival

Играта

Червената планета вече е в разговорите ни на вечеря (или уиски), така че ръцете ни са горе за Surviving Mars – новата стратегия на БГ студиото Haemimont Games, която превръща оцеляването на първата колония на Марс в игра. А може би е тренировка, хм?Платното
Вече сме наясно, че това не е графит, а втората софийска работа на артиста Жулиен дьо Казабианка – след лицето върху зала България, това ни гледа откъм гърба на Банята. Merci beaucoup, класика на улицата, вместо в галерията, е tres cool. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.