Топ 10


2 май 2018
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Откритието
По-хубаво от шарени бонбонки е, когато от чувалите с боклук и спомени в старата детска стая ти намигнат очилата на баба, блестяли в игри на "майки с деца" преди 25 години, но някак още са без драскотина. Чудо? Не, чудни са ни. Дано баба не ги търси.


Емилия Кларк
Остава толкова време до следващия Game of Thrones, че се залъгваме с всяка троха. Е, във видеото, в което майката на драконите ни вкарва в снимачния сет, всъщност има доста хляб, защото набира средства за медицински работници. Влизайте, Емилия е пълен виц.Отговорът
Въпросът не е, че времето препуска като водна пързалка и както вчера беше Коледа, така днес вече ни питат "какви са плановете ти за лятото?". Въпросът е, че действително утре ще сме на плаж и трябва да решим къде, как и с кого. Ей сега ще отговорим, момент...


Парковете
В които няма комари. Не, сериозно – прибрахме се от антропологична експедиция в Северния парк с ядно наядени крайници, затова напомняме на когото трябва, че в градска среда е редно не ние, а градинките да се къпят в репелент.


Плакатът
Постерът на фестивала в Кан (сега от 8 до 19 май) показва Жан-Пол Белмондо и Анна Карина в целувка, но тук вадим друг жокер от програмата – The House That Jack Built, в който Ларс фон Триер показва как умният убиец Мат Дилън се развива до сериен. Ще го чакаме.


Необикновените
Или The Mavericks по Netflix. Думата значи бунтар, а сериалът е за гениите в спорта, които в живота си са лелемайко. И шоуто е такова – вече минахме футболната драма от Джордж Бест до Пол Гаскойн и режем салата за снукъра, бокса, дартса и мотопистите.


Романът
Пол Остър казва, че е романът на живота му, но ако това не ви стига, страниците следят четири алтернативни истории на иначе обикновения Арчибалд Фъргюсън. Хваща веднага и не оставя, докато не преброиш обратно до едно – нека е поне романът ви на май.


Графитите
Няма, няма и сме Ах! – пивоварната навива около поредната си колекционерска бутилка графити на Glow от София и света, които се побират в длан и не искат разходка до Амстердам. Е, не, не светят, но пак си ги подаряваме в Gifted.


Кактусите
Ако имате някакъв проблем с живите сукуленти, или напротив – побъркани сте по тях, 3va's Handmade вае техни миниатюри от полимерна глина, които никога няма да ви убодат, докато висят на шията ви в саксия или стърчат от ухото ви. Побъркваме се и ние.Емоцията
И третата среща е любов от пръв поглед, когато човекът пред теб разкрива нещо ново и супер от себе си – това ни е Delilah от Sofia Live Club в събота, когато между тълпата към нас пълзяха песни от все-отлагания нов албум. Щяхме да споделим, но ги няма никъде. А вие къде бяхте?
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.