Топ 10


6 юни 2018
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

#SHADOWPORN
Белгиецът Винсент Бал е едновременно спец на дудъла и сенколог. Ако не разбирате какво говорим, влезте в инстаграма му @vincent_bal да кажете два пъти ах: веднъж на това как дорисува сенките и втори път на амбицията да ги продава като изкуство в Etsy.ПОЧИВКАТА
Нормално ли е да кажеш „този ден го пропиляхме“ насред блажена събота, в която сте се отпуснали и не свършвате нищо? Не, вредно е и значи, че почивката още не е станала неотделима част от живота ти. Хубавото е, че най-после го разбираш.


КАКТУСИТЕ
От години живеят на ъгъла на Дондуков и 11-ти август, но сте честити, ако не знаехте – първата среща с бодливите гиганти се запечатва в мозъка като полароид. Слагаме ги тук, за да помним да не гледаме само в краката си. И благо- дарим на хората, които са направили личната си градина обществена.


ТРЕЙЛЪРЪТ
На Suspiria или новия филм на Лука Гуаданино, който призовава Дакота Джонсън и Тилда Суинтън за римейк на ужас от 1977. Кое е страшното? Става дума за балет. И Черният лебед може да се окаже патенце пред това тук, озвучено от Том Йорк от Radiohead.


САУНДТРАКЪТ
Ако вече сте гледали Соло, се надяваме да сте внимавали и в музиката, в която се чуват 30х30 наши мъжки и женски гласове от Sofia Session Orchestra & Choir, харесани от композитора Джон Пауъл. Е, нищо, така или иначе ще го гледате поне още веднъж.


ОТБОРЪТ
Супер кадър, от който разбираме три неща: че снимките на Малки големи лъжи 2 са в пика си, че големите актриси не са само корици, но и хора в суичъри като нас и че номерът е да се забавляваш, независимо колко тежка топка ти е хвърлил животът.ВЪРХОВЕТЕ
Да получиш от приятел книжка на БТС за събиране на печати от най-високите точки в България е велика покана да споделяте пътя си по-често. Вече дори събрахме един от Черни връх, но наистина – върхът е този малък-голям жест.


CZARNE LUSTERKO
Или полската късометражна версия на черногледия Black Mirror, която според Vice е най-доброто в интернет в момента. Тъкмо изгледахме първия епизод The Breakup в YouTube и да, в топа е – гледайте безплатно и със субтитри в Netflix Polska.


SABAI НА 5
Малкият остров за дзен и изкуство, движен от меката енергия на Яна Янева, става на 5 с изложба - бижу – фотографии на Фелия Барух, които показват скъпоценния труд на автори на Sabai върху самата Яна. Минаваме да купим, честитим и благодарим за изяществото.


ИЗЛОЖБАТА
Александър Станишев създаде цял сайт – notmyart.com, за да събира копия със своеволия на снимката си от Кристал, а сега организира в края на лятото най-добрите шедьоври да се изложат в Място 167. Имате време да влезете и като автор, не само зрител.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.