Топ 10


27 юни 2018
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

ГЛЕДКАТА
Когато си виждал Панчарево само от гребната база, е направо върховно да минеш по моста и да погледнеш от другата стана. Да разбереш, че доста хора са там през уикенда също е върховно, защото се готви да вали и поне днес те не са хиляди.


СЪКРОВИЩЕТО
От 30 юли (до 5 ноември) този накрайник за колан и още 44 обекта от наследството на Велики Преслав, включително златното съкровище от 9-10 век, ще блестят в Лувъра. Славно, а! Ако смятате да ходите чак дотам, за да ги видите – крило Ришельо, зала 6.


ЗАВРЪЩАНЕТО
След година тишина хранителните критици Table Mood започват отново да ръсят пипер и тук-там захар върху менютата в града. Четем дългите ревюта на три подготвени небца на tablemood.wordpress.com (и във фейсбук) и даже малко им завиждаме за честността.КАМПАНИЯТА
Ужасите в Историята на прислужницата скоро приключват, но за много жени по света те нямат край. Това е идеята зад видеото на Equality Now, в което актьори от сериала четат зловещи истории от живота, а скоро пускат и късия филм Hope Lives in Every Name. Следим.БРАНДЪТ
В магазина на WAY’VE засега висят само три фланелки с графит на лицето, но, като гледаме кой ги прави (Jermain от 140ideas и Trasher от So Called Crew) и кой ги носи (всичкото луд човек от Гената до крюто на Петък), ще има вълна. На way-ve.com.


ИГРАТА
Не обсъждаме работите на Деймиън Хърст. Нито цената им. Нито кой всъщност ги рисува. Просто адмирираме този негов портрет от очевидно розовия му период, с който артистът прави игра с публиката, даже и с кауза – включете се поне с хахах.СВОБОДАТА
Топ новина е, че в Източните Родопи имаме диви коне (пристигнали от Холандия през 2011), но чуйте следващата – тази пролет в стадото са се родили още 16. Породата е коник и е био репродукция на древния евразийски тарпан, тичал свободно и из нашите земи.


БАЛКОНЪТ
Този диван не е бездомен или изхвърлен, някъде в квартал Яворов така си почиват пред блока. Само едно нещо ни липсва отпред – голям екран за Световното. Или поне гледка към езеро.


СВАТБАТА
Когато животът е по-голям и по-хубав от киното.КАРТИЧКАТА
Доплува саморъчна за наш рожден ден. Велик жест, но не трябва да сте приятели на майстора, за да получите и вие – на @kayartichki в инстаграм и фейсбук (а вече и на място в Gifted) може да вземете и за ваш любим човек (или кит). 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.