Топ 10


1 октомври 2018
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

МИНАТА
Никога не сме били в село Ветово, но лунният пейзаж, сред който от 1 октомври е спряла Прегръдката на Ода Жон, ни кара да се понесем далече на североизток към рудника Каолин, отворен само заради нея (до 16:00). Координатите ни през уикенда са 43°41'31.6"N 26°14'31.6"E.


© Виктор Попов

31 ОКТОМВРИ
Едва ли случайно е Хелоуин, когато Artline пускат своите 1088 "компендиум" страници с Живите мъртви (които спират да издават като отделни броеве). Цената е 80лв, ако вече знаете кого да шокирате с този страшен подарък.


ЗАВРЪЩАНЕТО
Не казвайте на другите, но зад кориците на Книгата и зад кулисите на Кино КултураСан Стефано Плаза) стои едно и също лице. Радваме се, че не се е отказал – на Боршош не му трябва дворец, за да прави култура.


#КОЙ
Този е положителен герой (макар че зависи как гледате над подсъзнанието) и идва с ключова фотоизложба при нас през ноември. Скоро ще ви запознаем лично, а дотогава се оглеждайте за въпроса и тагвайте с #whoisrogerballen, ако не ви мързи.


ЯЗМИН ЛЕЙСИ
Истина е – през 2017 записва в хола си шест надраскани на салфетки парчета, а BBC Radio веднага я обявяват за нова любимка. Ето че и ние. Студиото ѝ вече е професионално и тъкмо издаде мини-албум соул с истинска душа на име When the Sun Dips 90 Degrees.APPLE PIAZZA LIBERTY
Докато ние си запълваме новите фуги по Графа, в Милано един стар площад се връща към живота с малко стъкло, няколко капки вода и една ябълка, без да настъпва тежката класика наоколо. Ефирна работа, явно плочкаджиите там са хирурзи.


© varlamov.ru

СВЕТЛИНАТА
Толкова е мека и медена в този сезон, че докато се разхождаш, може да спреш и да питаш абстрактно Гугъл: "Защо е толкова красиво през есента?". Отговорът – Земята се накланя и слънцето пада така косо, че е почти залез и през деня. Наука, не илюзия.


БАЛКОНИТЕ
Пълни с цветя или с непознати кактуси – гледаме нагоре и влизаме за момент в частния ви рай, градски градинари. Какво като го правите за себе си и за сутрешното си кафе – пак сме ви благодарни.


ШАПКИТЕ
Shevitza за първи път се качват от шията нагоре с новите си плетени шапки, а ние се чудим под кой от четирите модела да влезем за зимата. Унисекс са, ако имате джендър въпрос, за 57лв с кореспондиращи шалове за 160лв. Е, май няма да си кореспондираме.


КРИТИКЪТ
"Отивайте да работите! Бебета такива! Целувки" е съветът, който Джери Солц – арт критик с тазгодишен Пулицър, дава на художниците в профила си във фейсбук. Следваме го и ние – не че търсим как да пробием в арт средите, но мъдростта му се отнася по-широко до живота. Вижте как се справя примерно с имейлите си. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.