Топ 10


28 ноември 2018
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

ПОЕТЪТ
"Някой ме отегчава. Май съм аз", казва Дилън Томас, но кога ли изобщо е успявал да скучае между шумния си кратък живот и писането на поезия от кърваво сърце. Слушаме какво тупти в нов превод от Александър Шурбанов и илюстрации от Люба Халева.


ПЛАТФОРМАТА
Топ сайтът за споделяне на файлове вече е и място за четене. WePresent.WeTransfer.com разказва как работят мозъците зад изкуството (от музика до рисуване) от цял свят, за да ни държи на гребена на вълната и да вдъхновява, щом запецнем.


ПУКАНКИТЕ
Не пакетче-за-микровълнова, а шепа царевица в тенджера. Жокерът: сол и разтопено масло отгоре или и мед за пълна сладост. Някои неща могат да са поне малко по-добри сега, отколкото в спомените от детството ни.


МИКИ МАУС
Роден на 28 ноември 1928 във филмчето Steamboat Willie, мишокът ей сега става на 90 попкултурни години. Празнуваме ги заедно, като го пускаме да поскача из гардероба ни – върху всичко от чорапите до качулките.БРАУЗЪРЪТ
DuckDuckGo е приложение за телефон, което, вместо да следи всяка стъпка, прикрива следите ни в мрежата и показва кой-кога-какви данни събира за нас. Дотам ли стигнахме да се възхищаваме на браузър, който не наднича? Да, на патици станахме.


ИНСТАГРАМЪТ
@ladydirevengelooks събира нахакани снимки на принцеса Даяна след развода ѝ с Чарлз с точни като кинжал описания. Над рокля с голо рамо усмивката ѝ пита невинно "Камила коя?". Кралско достойнство с корона от хумор.


ХРАНОЛОГИЯТА
На foodtimeline.org едни хора събират историята на храната по света – от "в началото бе водата" до как и кога се появяват всички неща, които днес слагаме на масата. Мега интересно е, нищо че уебдизайнът е по древна мода.


ТРЕЙЛЪРЪТ
Първите минути, които виждаме от Serenity, са показно за трейлър: не разбираме кой кого е убил или ще убива, но налапваме въдицата за този мокър психо трилър, в който Ан Хатауей е драматично руса, а Матю Макконъхи се поти доста, но не е от жегата.ЕКИПЪТ
Може би крещите в нещо червено или шарено в залата за спорт, но нас напоследък ни теглят натуралните нюанси, в които общуваме с тялото си някак по-естествено. Или поне така си мислим, защото още го търсим този екип в цветове от пудра до маслина.ПАТРОНАЖЪТ
"Това ще ни държи живи", казват от радиошоуто Фалшименто и влизат в Patreon, за да пускаме по някой долар месечно в името на редовния им подкаст. Твърде много ги харесваме, за да ги държим без звук, така че бързо да ставаме патрон.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.