Топ 10


8 януари 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


НОВИЯТ АДРЕС
С края на 2018 затворихме вратата на офиса си на Шишман 8 и ни се отвориха ето тези гигантски прозорци на Солунска 26, където започваме 2019 с няколко скачащи по липите синигери, много повече въздух и чувството за чакан и ценен рестарт. Честити нови хоризонти и на вас!


ЧИТАТЕЛСКИЯТ КЛУБ
Но само за двама. Всеки месец с приятел избирате една книга, която да прочетете, а после над дълга вечеря я разнищвате до последната дума. Наскоро някой ни разказа как го прави и да, малко неща са по-мили от такава лична традиция.


ВАГОНИТЕ
Най-новите тениски със софийска щампа дават път на релсовия транспорт и вкарват челно в гардероба ни жп и метро вагони. Скоро ги паркират в Gifted, а дотогава минете да огледате през депото @__wagon в инстаграм.
НОЩНАТА ЛАМПА
Понеже ще трябва да се готвим за книжния клуб, а и понеже ни се струва полезно въпросът "гледа ли..?" да се поразреди с "чете ли..?", новата ни най-желана инвестиция е за лампата, която да грее върху страниците преди лягане.


КАФЕТО
Турско. И първото за годината. Когато отпиваш от него с гледка към Истанбул, стъпил на азиатския бряг на града, можеш единствено да си помислиш, че с такова силно начало 2019 няма как да не е чок гюзел.


ПЪТУВАНЕТО
Спонтанно да пътуваш през февруари може да се окаже леко мрачно, но пък знаете ли колко са евтини билетите точно тогава? Колкото вечеря за двама, а могат да ви я сервират в Барселона или Будапеща – през лятото всеки ги е виждал, политайте сега.


СЪБИРАНИЯТА
Също като тези лампи и ние се купчехме и греехме с най-скъпите си хора по празниците. И какво си казахме на ставане от масата? Че "да се събирам по-често (и по повече) с приятелите си" не е новогодишна равносметка, а закон, ако искаме да светим.


КЛИПЪТ
Парчето се казва Medicine и е като хапче против скуката в някой скъсан януарски ден (освен че и някак си подсеща да звъннеш на зъболекаря си). Е, Bring Me the Horizon са достатъчно големи, за да поемат този визуален риск, преглътнете го и вие.
ЧАЯТ
Не е нужно да сте в пряспата под някой бор, за да почувствате тази свежест с глътка чай. Ето как: в гореща вода хвърляте шепа борови иглички (тъкмо набрани от гората или изсушени) и след десетина минути имате в една чаша аромат на смола + витамин C.


ГЛЕДКАТА
Понякога стига просто да погледнеш малко по-далече от студения връх на носа си. Докато минусът на термометъра слиза все по-ниско и ни държи завити до уши, ето тази картина е плюсът за баланс рано сутрин – едно слънчево петно точно върху ТЕЦ-а.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.