Топ 10


30 януари 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

КОЛЕКЦИЯТА
Shift Souls на холандската дизайнерка Ирис ван Херпен, която кръстосва митология и наука в нежен футуристичен хибрид. Нещо ви нашепва за Алекзандър Маккуин? Прави сте, работили са заедно и видимо са от една (далечна) галактика.ПЛОДЪТ
Когато събличате кивито си, сваляте от него не само кожата – с нея в кошчето отиват фибри, витамини C + E и фолиева киселина. А може да действате по австралийски – да го ядете с кората, след като го измиете добре (да не боцка).


БАНЯТА
Софийската баня отдавна е наполовина музей, но сега граждани питат Общината не е ли по-умно да напълним басейн в другата й част – все пак сградата е върху топъл извор. Ако ви звучи логично, питайте и вие на сайта на града, sofia.bg.
 

ЗНАЦИТЕ
Сайтът The Book of Life на Ален де Ботон се яде с кориците заради есетата за връзки, работа и всичко, което ни върти. Последното вътре е труден изпит: 26 знака за емоционална зрялост, но Ален подсказва за отличен как да го постигнем.


АКЦЕНТЪТ
Не се чудете кой цвят е "брун" – става дума за кафяво, но това го знаят само шотландците. И Джеймс Макавой, който обяснява с рождения си акцент на заблуден самолет как да се приземи, докато ние се разбиваме от смях с новото парче SNL.

 


ГАЛЕРИЯТА
Heerz Tooya във Велико Търново е галерия, вързана на възел от четири посоки на света. Отваря я художник от Норвегия, а по стените окачва Тим Бригнал, роден в Перу, но сега с адрес и главно вдъхновение в село Водолей. Звучи добре, идваме и ние.


ДОСИЕТАТА
Отварят ги официално на 10 февруари в СГХГ, но и в момента сърфираме из новата база арт данни, която събира лицата, работите, местата и темите на съвременното ни изкуство на едно място – openartfiles.bg. На два езика са дори по-ценни


КНИГАТА
Ромен Гари е убеден, че историята му за приятелство между момче и възрастна жена трябва да му спечели втора награда Гонкур, но как, след като тя се присъжда еднократно? Под псевдоним, да. Няма измама, добра е – четем в ново издание и тук.


ТРЕЙЛЪРЪТ
Критиката вади големия сатър за новия филм на Ксавие Долан, но това нито ни шокира, нито ни спира да извъртим трейлъра и да чакаме жадно този "реверанс към семейните драми от 90-те", наречен The Death and Life of John F. Donovan. Нека живее.КАРТАТА
Ако и вие се опитвате да разкарате еднократната пластмаса от живота си, знаете колко е трудно – понякога да ти сипят фреша в собствена стъклена бутилка е борба. Е, на sipieu.com има гора от кърфици за местата, където взимат личните съдове с "ела!".


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1081