Топ 10


6 февруари 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

ЧИЙЗКЕЙКЪТ
Има вътрешна битка: да се нахвърлиш като животно, или да се наслаждаваш бавно на всяка хапка? Отдавна ни се иска да можем сами да го правим толкова добър, но дотогава взимаме чийзкейка си от Вила Росиче. Този е с лайм, за 7.90лв.


КЪДРИЦИТЕ
Ако от 10 години си изправяте косата след всяко миене, трябва само да ви изгори сешоарът, за да се сетите, че, хей, тя всъщност е къдрава. И това е толкова 90-те (и толкова "обратно към природата"), че направо е модерно.


КАРТАТА
На dolna.bg се отваря гид "за долните кръчми в София с любов & черен дроб". Не знаете къде правят бъркани яйца с трюфел, кои са известни с великия си винен кебап и къде наливат медена ракия? Тук насочват. Като ще са долни, да са най-добрите сред тях.


ФЕНТЪЗИТО
Марлон Джеймс е писател от Ямайка, който неотдавна спечели Букър с третия си роман и това явно му е дало достатъчно гориво, за да запали критиката с новия си фентъзи епос. Бил красив, кървав и дяволски добър – пък и топъл от печат.


МУЗЕЯТ
МоМА в Ню Йорк затваря за четири месеца, за да разшири историята, която пише със залите си. От есента в музея влизат жените и цветнокожите хора, които са бутали изкуството напред, докато самите те са били избутвани от сцената.


© Ed Schipul

ПЕСЕНТА
Заради тъмния блясък в сингъла Bury a Friend на Били Айлиш проверяваме за чудовища под леглото, a дълбокият ѝ глас, нашепващ "be careful" между индустриалните звуци, ни кара да внимаваме за новия ѝ албум с дата на излизане 29 март.НИКЪЛЪС УИНДИНГ РЕФН
Не сме сигурни накъде подкара със Само бог прощава и Неоновия демон, но заради Drive го чакаме на следващия завой: сериалът Too Old to Die Young, който ще ни смазва по някое време през годината с 10 епизода от по 90 минути всеки. Датска му работа.ВРЕМЕТО
Колко време от деня харчите, за да не изпуснете нещо в инстаграм? Не предполагайте, а питайте в Settings – My activity, откъдето може и да го настроите да ви спира, ако прекалите. Започваме да пестим минути, други неща повече си струват.


ПОРТОКАЛЪТ
Знаехте ли, че портокалът е мандарина-срещнала-помело? И ние не, преди да потърсим какво му е на кървавия вид, който дойде в близкия плод-зеленчук. Е, всичко му е топ – и малиновата нота във вкуса, и необичайните за цитрус антиоксиданти в цвета.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.