Топ 10


5 март 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

СПЕКТАКЪЛЪТ
След премиерата на Одисей на Диана Добрева ни звъннаха от Пловдив: "два часа не мърдаш от седалката, като под хипноза си". От наклонената сцена, която ту става на вълни, ту – на път, от страхотната игра и от мащаба. Хипнотизира пак на 27 и 28 март в пловдивския драматичен.


© Александър Богдан Томпсън

ПОЛИЛЕЯТ
Всеки път, когато погледнем към тавана в бар Cipy, си мислим как това е идеалната доза потрепващ кристален кич, която искаме да виси над кадифеното кресло вкъщи. Ето как сега се налага да купуваме и кресло...


РЕШЕНИЕТО
Ако ви преследва сложен въпрос, задайте си го на чужд език. Така сме по-логични, докато на майчиния мислим по-емоционално – нали с него първо сме опознали чувствата. Е, ако нещо ви тежи на душа, а не на глава, тогава питайте с ухо към сърцето.


ПШЕНИЦАТА
Не в кроасана за закуска, а онази, която държи кафето горещо. Открихме този термос от биоразградима пшеница случайно и не, не се прекършва като клас на вятър – освен евтин е и страшно издръжлив (преди да го пуснем да се слее отново с природата).


ГОРЧИВИТЕ МАСЛИНИ
Ако нямате приятел със сирийски корен, който да ви даде домашни традиционни маслини с думите "нося ти вкуса на моето детство!", търсете ги в магазина на Кирил и Методий 96. Реалността в страната нагарча, но сладостта на личните истории е наоколо.


ГАЛЕРИЯТА
СГХГ организират пътуваща по училищата изложба на принтове с високо качество, за да вдигат визуалната култура на учениците. Палец от нас за всички умни случаи, в които галерията излиза извън себе си, за да примамва любопитство към изкуството.


Текла Алексиева, Кръстовище

ТРЕЙЛЪРЪТ
Ако е удобно да ви откъснем за малко от Игра на тронове, вижте това: мини сериалът на Джордж Клуни по Параграф 22 звучи все по-добре. А и тръгва на 17 май, два дни преди финала на троновете – тоест ще е наблизо, когато имате нужда от утеха.ИНСТАГРАМЪТ
На Флорънс Уелш, която на @florence с поезия и рисунки разкрива машината от клетки вътре в себе си. Следим я и защото ни изглежда, че така можем да кажем кога пише текстове или нов албум. Вие ако щете се връзвайте, ние ѝ вярваме.


ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ
Знаете ли, че цветарите капват белина във водата на лалетата си, за да ги държат живи по-дълго? Е, за домашните ви подаваме рецепта с туист: няколко капки водка (срещу бактериите), лъжичка захар (за захранване) и смяна на водата през ден.


РАЗГОВОРЪТ
Казват, че на дълъг път е добре да знаеш с кого се качваш в колата, но след трип до Магурата (четете в следващия брой) смятаме иначе – разговорът става благ като кладенец, когато не познаваш хората и искаш да отпиеш от историята на всеки.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.