Топ 10


17 април 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

ГРАФИТЪТ
Появи се около Женския пазар с подпис Точка Спот. Графити много, този е специален, защото разказва историите на жени, получили бежанска закрила тук – прочетете ги във фейсбук страницата на Meeting Points, откъдето започват и кулинарни турове в района.


© Ник Спиров

ПРИНЦЕСИТЕ
Или по-точно шефката им – Мадам Принцес, която представлява тост с кайма и кашкавал, завит с яйце и подкрепен с лютеница и мариновани чушки. Брънчваме с нея в Салонъ (Мария Луиза 42), където нямаше грешна чиния на масата ни, благодаримъ.


АЛБУМЪТ
Французинът Chaton отдавна пее меланхолично в слушалките ни, където сега звучи и новият му албум Brune platine. Още по котешките ушета на този "платинен брюнет" се разбира, че шансоните му само се закачат с традицията – иначе се носят по електронно течение.СЕРИЯТА
Джобните книги на Хеликон успяват да поберат жестока модерна класика, засега от Скот Фицджералд, К. Джером и Конан Дойл. Цената им също е по джоб, но в нашия най-вече искаме да приберем зебрата на кориците в черно, бяло и пастел.


ГОРАТА
Първите 7 години понякога са още по-важни – за толкова време gorata.bg са засадили над половин милион дървета. Сега даряват млади екземпляри, за да ги садим и ние – на Фермерския пазар зад Невски на 21 април. Идете с приятел, носят цели 7000 фиданки.


АРТ ХАШТАГЪТ
Дали знаете, че вместо конкретни хора, може да следвате в инстаграм цели хаштагове? Започнете разходката в тази нова вселена с типографския #36daysoftype, който точно сега всякакви артисти зареждат с великолепните си вариации на символите A-Z и 0-9.


ГРАДИНИТЕ
В града ни в момента има прекалено много мъчни гледки, за да не оценим правилно набодените и разцъфтели навсякъде градинки. Просто не гледайте в плочките, като вървите, и ще ги забележите и вие.


МИНУТАТА
Която ни пускат от новия сезон на Големите малки лъжи, преди целият да шурне по HBO на 9 юни. Дали гигантската тайна ще издържи този поглед на Мерил Стрийп, който чете под кожата като рентген? Чакаме с откровено настървение.ТАПЕТИТЕ
Ако искате картина за стената си, вече може и в цял размер. На muralswallpaper.com дизайните са не само топ, а и супер разнообразни – от студен горски фототапет до карта на света за деца. Пращат и до България, само отворете по-широко портфейла.


ТРАДИЦИЯТА
Защо през седмицата все се виждаме с приятелите си вечер? Защото не бяхме се сетили, че можем да закусваме с тях. Да, ставането е опасно рано, но е така хубаво да се занесеш в офиса вече зареден, вместо да отлагаш тази батерия чак за вечеря.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.