Топ 10


20 юни 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

ТРЕЙЛЪРЪТ
Говори се, че Стивън Кинг изобщо не харесал екранизацията на Сиянието си на Кубрик и сега вероятно сън не го лови какво ще стане с продължението му Doctor Sleep. По първите 2.40 минути ни се струва идеално зло, а целият кошмар идва през ноември.ПОДКАСТЪТ
Докато ние сме гледали Чернобил, HBO тихо са пускали и епизоди за слушане, в които създателят Крег Мейзин разчепква всички задкулисни, изрязани, преиначени или 100% реални детайли около катастрофата и снимането на сериала. Ясно, ще го преживяваме пак.


ЛИЦЕТО
Ново сравнение между кучетата и вълците показва, че първите ни приятели май са еволюирали да вдигат вежди, за да общуват с нас. Така че не си въобразяваме, когато ни изглеждат тъжни, учудени или щастливи. Браво, лице – станахте ни още по-мили.


САНДВИЧЪТ
Новият кубински в Meat с дърпано месо, прошуто кото, горчица и ементал, който се разтяга почти неприлично под пръстите и идва между две идеално изпечени филийки. Нищо против бургерите, но не всеки сандвич трябва да е кръгъл, за да е отличен.


ЗНАЧКИТЕ
От кисел Рик (без Морти) през ухото на Ван Гог до всевъзможни кучета, котета, овце и даже зъби – в PinShopBG имат всичко, което някой някога би забол върху себе си. За 3-4лв през фейсбука им, когато търсите дребен, но силно закачлив подарък.


ЗАПИСЪТ
Burial е толкова важен за електронната музика, че и само две нови негови парчета са новина. Claustro идва от Лондон, за да разкаже меланхолична история с музика, текст, звук от запалка и случайна въздишка – в Англия явно пак вали.КАНАЛЪТ
А вие сещате ли се как започваше Хвани ме, ако можеш? Архивите са по-вярната памет, мислим си, влизайки в MovieTitles в YouTube, където някакви фенове събират начални надписи на филми от 1902 до сега. Станете им и патрон, ако пуканките ви харесат.GOOGLE ARTS & CULTURE
Не е ново приложението, през което се промъквате в галерии, гледате картини и четете новини. Но най-сетне дойде и тук в пълния си вид – може например да сравните селфито си с чужд портрет и да откриете двойник в музей. Изкусна технология.


СКИЦИТЕ
Вяра Бояджиева, гостувала и в арт рубриката ни, скицира дочут разговор на Малките пет, в който двама души си правят комплименти. Сладко ни става и на нас от този рисуван портрет на града, част от нова серия – вижте в инстаграма ѝ @vyaraboya.ЛЕДЕНИТЕ БЛИЗАЛКИ
Отговорният сладолед Power Pops има кауза: да събира пари за важни проекти. И ние имаме цел: да ядем замръзнал джинджифил или ягода с черен пипер. Досега двете се засичаха само по събития, но вече и когато си искаме в Supa Star на Дондуков.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.