Топ 10


8 август 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

90-ТЕ
Под корицата на Люба Халева ще четем лични истории за тези шеметни години чак след ключовия 10 ноември (който през 1989 отпуши тапата на 90-те), но още на 9 август част от тях се носят над Алеята на книгата. Заслушайте се, ако сте във Варна.


АНТИЕЙДЖ
Когато Скорсезе предложи да участваш в гангстерски филм по реална история, не му мрънкаш "аз съм с 30 години по-стар от истинските хора в нея". Така Де Ниро, Пачино и Пеши са подмладени компютърно в The Irishman. Трейлърът дойде, филмът – наесен.МИШЛЕТО
Неудобно е да ви запознаваме, докато му е пълна устата, но това е оризищна мишка – най-дребният гризач в Европа. Умилява дотолкова, че от Уимбълдън още преди близо 20 години започват да даряват стари тенис топки за миши домове.


ПЛОДЪТ
И къпините ще почернеят ей сега, но моментът е точен за червени и сини горски боровинки, с които си подправяме планинските разходки уикенда. А може и мюслито в понеделник, за който е така умен да си вземе кутия.


КАЛЕНДАРЪТ
Нали трябва да отразява времето – затова не е чудно, че календарът на Pirelli за 2020 пак ще показва фантастични жени, но без да ги съблича. С обектива си Паоло Роверси търси коя е Жулиета на 21 век: комедийна актриса, транс модел, китайска поп звезда?


ДОМИНИК ФАЙК
Чуйте тази история: 23-годишен американец записва EP, докато е под домашен арест, а когато излиза от вкъщи, за да подпише с Columbia, го тикат в затвора. Вече на свобода, Доминик вади още топ материал, който утре всички ще слушат. Днес започваме с 3 Nights.ВАКАНЦИЯТА
Покатерваме се на единствения кактус, който обожава да е потопен във вода, и не слизаме от него цяла седмица. Хич не ни боде, че е работна – пропускаме брой и доплуваме обратно на 23 август, но при цена 160лв (от Detailor) ще трябва и да нощуваме върху този дюшек.


© sunnylife.com

ПАРЧЕТО
След 10 000 Days от 2006 Tool разочароваха милиони с дълга пауза, която преди дни нарушиха с нов профил в Spotify, а преди часове – и с новото над 10-минутно Fear Inoculum. То никак не разочарова, а дава име и на цял албум – очаквайте.ТРЕЙЛЪРЪТ
Има химия, когато историята на Георги Господинов среща ръката на Тео Ушев, казва трейлърът на Физика на тъгата. Анимацията е с картини в древната техника енкаустика (рисуване с восък) и с гласа на Доналд Съдърланд. Пламва първо в Торонто, чакаме и тук.САНДВИЧЪТ
Тънко парче патладжан, намазано със зехтин и вкарано в тиган на среден огън. Следва сладък домат, начупено солено сирене и още струйка от зехтина – това е рецептата ни за август върху препечена филийка.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.