Топ 10


21 август 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


ПЕСЕНТА
Музиката на Charlie Heat среща медения глас на певицата Syd в Have a Good Time – парче от пъзела на новия му албум, който показва наесен. Точно тази песен въртим без спиране, защото е секси като последните нощи на август.ИСТОРИЯТА
Която Рами Малек разказва за Робин Уилямс във видеото Actually Me. Хич не е роботско. Топло и смешно е, когато GQ слагат лаптоп пред актьора, за да си говори в социалните мрежи със случайни хора. А и цялата серия подобни видеа е жестока.НЕБЕТО НАД БЕРЛИН
Сградата на Берлинската филхармония (строена през 60‑те) е още по-шеметна отвътре, но тук пускаме поглед над целия шеметен град с архитектура, градска среда, история и пулс, които карат душата ти да засвири на цигулка. Дори небето там е повече, verdammt!


НОВАТА МАТРИЦА
Топ или ботъм новина е, че филмът, който ни пренесе от 20 в 21 век под черния шлифер на Нео, възкръсва с четвърта част? Ще кажем през 2020, като видим дали Киану Рийвс, Кери-Ан Мос и режисьорката Лана Уашовски успяват да се проврат между куршумите.ФЕСТИВАЛЪТ
От 9 до 12 август брокатът не слезе от нас, след като Son Lux ни докараха до сълзи още в първата нощ на Summer Well, а после в парка на румънския градец Буфтя избухнахме и пред The 1975 и Jungle. # festivalgoals за догодина? Да стигнем дотам с каравана!

снимка Summer Well Festival


ГРАДСКИЯТ ПЛАЖ
Много неща в Будапеща викат в ухото ти "А можеше и в София да е така" и ето едно от тях – спа банята Szechenyi, пъхната в стогодишен нео-бароков палат с 15 вътрешни и 3 външни топли минерални басейна, където лятото е разтегливо понятие.

снимка Nan Palmero, Flickr


СПИСАНИЕТО
Засега имаме само първата нишка – това лого от Дамян Дамянов, което води към ново списание за литература. Казва се Текстил, оплетено е от Георги Гочев и Петя Хайнрих и започва да ни топли два пъти годишно от тази Коледа.


ПОДКАСТЪТ
Who the Hell is Hamish? разравя скандалната история на австралиеца Хеймиш Уотсън – патологичен лъжец, арестуван наскоро, след като с години си измисля самоличности, за да прави завъртяни финансови измами по всички ъгли на света. Слушайте и се пазете.ГРЪЦКИЯТ ПЛАЖ
Милос в Лефкада – стига се след 750км по шосе и още малко по стръмна пътека и стъпала чак до пясъка. Красиво, но социално. Ако ви писне от хората, случайна отбивка от пътя може ви разкрие и някой скрит плаж, където сте съвсем сами.


ЛОВЕЦ НА МОЗЪЦИ
Излезе втори сезон, в който агент затяга примката около зли умове, за да научи как работят и да ги хваща по-бързо. Е, излезе и истината: методът на детектива, вдъхновил историята, повече пречел в разследванията. Сериалът обаче си е точен като пушка.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.