Въпрос на концепция


29 август 2019
Булевард Никола Вапцаров 6 едва ли е точка, до която спонтанно ще ви отведе маршрутът ви за вечерта. Има обаче защо да се заведете нарочно до горния ръб на Лозенец – заради мястото с тройна концепция и вдъхновяващ дизайн, където крафт пивото среща клубните партита и селективния шопинг. Това е Koncept Space + Koncept Store + White Stork Republic.

"В началото бирата била кисела, защото се правела с дива мая", разказва ни Карел Роел (бащата на Бял Щърк), докато пробваме пиво по тази стара технология – ейл с маракуя, канела и джинджифил на италианската пивоварна Jungle Juice. Особеният му свеж вкус така интригува, че сме готови веднага да подложим чаша и под останалите 19 кранa на White Stork Republic – барът за наливна бира, монтиран под покрива на Koncept Space. Всички вкусове на щърка, още няколко български крафт марки и любопитни непознати от света ще текат през крановете, докато барманът помага да избереш своето пиво за днес. Но защо да е само едно? Тук дават да пробваме асортимента на всяка пивоварна по схемата 4х100мл., тоест 4 мини бири вместо 1 голяма, и го наричат флайт – модел за дегустиране на пиво, който е прекалено популярен в Европа, за да не прелее най-после и в София.
В горещ петък следобед е нормално, че се качваме дотук главно заради хубавия крафт, но концептуалната зона, както казахме, има още два светещи плюса. Koncept Space всъщност е сцена за партита с масивен бар и мислен интериор, която е снабдена с брутална озвучителна система Void и педантична изолация, така че бийтът да се пропие в танцуващите отпред и само леко да погали ушето на разговарящите в другия край на помещението. Елате да чуете: след неофициален старт през юни и затишие през лятото, календарът на мястото започва да се пълни с музикални, художествени и още смесени причини да го забодете за постоянно във вечерния си маршрут.
Първата дата в кръгче е 7 септември, когато електронното Season Opening парти (от 21:00) ще раздвижи за редовна работа и Koncept Store – магазинът на този адрес, в който селектирана мода подреждат БГ брандове като Lame God, Frekl и Shirtwise. Нашата концепция след всичко това? Да минаваме оттук, когато искаме да сме щедри към себе си.

Трите лица на Koncept са на Никола Вапцаров 6, facebook.com/konceptspace, facebook.com/konceptstoresofia, facebook.com/WhiteStorkRepublic и 02 492 8571
Работно време: 17:00-24:00


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098