Топ 10


11 септември 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

ПОРОДАТА
Ето го най-деликатното създание, което някога сме срещали в софийски подлез – италианска хрътка. На каишката си водеше смъкнат тийнейджър (за да изглежда още по-фина), а познати казват, че е най-любящото и чисто куче на света. Каишка и за нас!ЖОКЕРА
Имаме ли нужда от още един филм с комикс злодей, който през сълзи става лош? Дааа, викаме на Хоакин Финикс, който убеди фестивала във Венеция, че мрачната история на комедианта Артър Флек не е поредна в тестето. Играем и тук през октомври.
БУРГЕРЪТ
Ако сте вегетарианци, в някои мрачни дни може би се чудите какво има отвъд месото. Отговорът е още месо – или поне нещо, което има неговия вкус и аромат, но е с растителен състав. Boom! тъкмо изпекоха Beyond Meat в бургер, наречен на него.
КОЛОНКАТА
Ако ще слушате секси нови албуми, пускайте ги с повече стил от "честно, звука от телефона ми е супер". Не е. Нищо лично, но сигурно по-добре се чува от сърцевината на орех – като този Gingko Mi Square с Bluetooth връзка и силен бас за 50 паунда.


РАЗМЕСТВАНЕТО
Вкъщи. Не става дума обаче да преместиш шкафа, за да изметеш зад него, мислете с повече размах. Да играеш тетрис със старите мебели, за да си направиш спалнята или хола като нови? Това преподрежда не само дома, а фундаментално и главата.


ПАРЧЕТО
От пъзела, който FKA twigs подрежда през октомври – засега е пуснала от новия албум къс тъга и този holy terrain с рапъра Future, който удря с доста повече енергия. Има нещо свято и в продуцента на цялата афера: Николас Джаар.ЛАМПАТА
"Ако те е страх от тъмното, просто светни лампата" не е най-добрият съвет, когато имаш на нощното си шкафче този абажур (от firebox.com за £30). То е ясно обаче – феновете на Стивън Кинг умират да дръпнат дявола за кабелчето.


МАРШРУТИТЕ
Дойде време да обещаваме, че всеки уикенд до зимата сме в планината, но за да не останем с "окей, ама накъде", ходим първо до tripsjournal.com. Сайтът разказва подробно за маршрути и обсъжда трудността на всяка пътека. Идваме.


СПЕКТАКЪЛЪТ
Иска ни се Caged да се произнасяше малко по-лесно, защото не спираме да говорим за него, откакто мина като съскащо електричество през телата ни миналата събота в Пловдив. Ако създателите му четат това, молим за втора интоксикация – кога пак?


снимка Стефан Н. Щерев

ЗАВРЪЩАНЕТО
Кожената риза е следващата класика, която ще защитавате безкрайно с "изобщо не е като твоята от университета, татко". Наистина не е, идва в новите колекции след сериозен фейслифт в цвета и силуета – ние сме вътре. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.