Топ 10


6 ноември 2019
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


ПЛУВЕЦЪТ
Пишете Лифт Сопот във фейсбук да видите как дива мечка прониква в двора на комплекса и цяла вечер мирише рози, гледа през прозорец, подскача от жаби и плува в басейн. После кажете как ви звучи това, че някои искат да вдигнат пушка срещу нея.АКВАПАРКЪТ
Ако дивото не ви зове към Сопот, през 2020 ще имаме плаж и (почти) в центъра на София – в парк Възраждане (почти) завършват водната зона с минерално спа, пързалки и шест басейна. Отсега сме в поза пеперуда в очакване на вътрешния олимпийски.


КРАСТАВИЧКИТЕ
Наближаването на зимата не е горчиво, а е кисело, солено и божествено. Поне когато хрупаме краставичките от близкия плод и зеленчук – леко ферментирали са и точно тук е огромната разлика с плахия вкус на корнишоните в буркан от супермаркета.


ЗАВРЪЩАНЕТО
На La Roux или най-игривия синт-поп фалцет, който не бяхме чували в нови парчета от пет години. След вътрешен тетрис идва пак по-органична и все така дръзка с албума Supervision, от който вече изтъняваме глас за песента International Woman of Leisure.ТИЧАНЕТО
35-годишни наблюдения и 14 изследвания показват, че всяко количество тичане е значително полезно. Няма нужда да си бърз или да минаваш дълги километри, може дори да връзваш маратонките само веднъж седмично. Сърцето ти харесва това.


ШАПКИТЕ
Главите зад бранда 45 Street дълго мълчаха, но ето че пускат есенна колекция, а скоро отварят и свое място на Сердика – за шапки и за нов мистериозен проект. Засега ни заспива ето този силует, но с кеф ще разопаковаме и цялата изненада.


снимка 45str

СЕРИАЛЪТ
Във фентъзи книгите Вещерът на Анджей Сапковски тренирани ловци се бият с адски зверове. Вече звучи зрелищно, нищо чудно, че го правят и на сериал. Пускат го през декември в Netflix, които опитват да отмъстят на HBO за Игра на тронове. Да видим.СЪБИРАНЕТО
Вадете очната линия, защото My Chemical Romance изскачат с нови концертни дати, седем години след като съкрушиха феновете с разпада си. Ще се убедим, че не е чудо за 3 дни само ако вкарат пънкарските си емо рифове в бъдещи албуми. Чакаме.КНИГАТА
Казуо Ишигуро трябва поне да си е помислил "казах ви", когато след първите хладни ревюта Неутешимите става любимка на критиката; да не говорим, че после получава и Нобел. След месец четем и тук тази сюрреалистична история за мрачен пианист.


ЧАЯТ ОТ РОЗИ
Не боде – взел е само сладките черти от характера на розата. Деликатен и интересен е, освен че прелива от витамин С. Пробвайте го и с мляко и захар, които вече карат вкуса му да цъфне.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.