Топ 10: Технологиите, идеята и още...


16 февруари 2021
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Надеждата
След години на безстопанственост и тонове обществен интерес Къщата с ягодите ще бъде "демонтирана" и "възстановена", като се запази "автентичният ѝ дух". Умираме си от страх какъв ще е резултатът, но таим огромна надежда да се окаже добър.


Книгата
Как да говорим за книги, които не сме чели е книга, която е добре да прочетем. Ще открием, че всеки възприема книгите различно, затова давайте смело с обсъждането на произведения, за които просто сте чули на кой рафт от световната библиотека стоят.


Видеото
Това спиращо дъха видео ще намерите в YouTube канала Another Perspective. Пресъздава красивото топене на снежинки (но наобратно), заснети с изключително детайлна макрофотография. Красота!Легото
Новият лего сет отдава почит както на Винсент ван Гог, така и на едно от най-известните му произведения, превръщайки Звездна нощ в триизмерна творба. От LEGO обясняват, че хитроумният дизайн "илюстрира съвсем нов начин за възприемане на LEGO изкуството".


Проектът
I Am Amazing е иницииран от Българската асоциация на независимите пивовари. Засега каузата е подкрепена от 8 микропивоварни, като всяка от тях ще "сготви" собствена бира. Специалната серия ще намерим само в малките крафт магазинчета, а повече можем да видим на iamamazing.bg.


Технологиите
Ще повярвате ли, че има сочна, апетитна пържола, без и косъм да е паднал от гърба на някое животно? Използвайки напредъка в 3D принтирането, израелски стартъп създаде първата в света пържола "без убиване". Какво ще последва – предстои да видим.


Идеята
Киносалоните в САЩ и Южна Корея преживяват корона кризата с гениална идея, сбъдваща мечтите на всеки геймър: да наеме киносалон, за да играе на възможно най-големия екран. Всичко, от което има нужда, е собствената си конзола.


Играта
С новата настолна игра Вещерът: Старият свят сериалът завладява още един "комуникационен канал", само че този път ловците на чудовища сме ние. Ще изпълняваме куестове, ще лустросваме умения и ще хвърляме покер зарове за пари.


Достоевски
Навършват се 140 години от смъртта на Достоевски. Подходящо, за да му отдадем почит и да си помислим отново за природата на доброто и злото, за същността и целта на живота, а защо не да прочетем и някой негов роман. Например Бесове.


Подкастът
Истории за климата е подкаст, в който се говори за всекидневието и климата. Полезно е да чуем какво имат да ни кажат експерти по въпросите за атмосферните промени. Слушаме няколкото вече готови епизода на Anchor и Spotify. 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.