Топ 10: Виртуалният бар, завръщането и още...


1 март 2021
Нещата, които правят живота ни по-хубав.

Рециклирането
Чували сме за чаши от изхвърлени кафеени люспи, но една колумбийска компания е отишла много по-далеч. Смесвайки рециклирана пластмаса с изхвърлени люспи от кафе, тя строи... ами, домове. Струват по $4500 всеки и може би са бъдещето в еко строителството.


Музеят
Вече свикнахме, че музеят не е само физическо пространство. Доказват го трима испански рекламисти, които направиха първия в света COVID Art Museum. Във виртуалните си фондове (@covidartmuseum) музеят съхранява стотици арт работи, създадени по време на пандемията.Книгите
Кръг възражда Вонегът. Първият му роман Механично пиано (с който Вонегът се заявява като писател, от когото ще ви хвръкне шапката поне на 100 метра) вече е в книжарниците. Предстоят и други във вида, в който Вонегът заслужава – с твърди корици и впечатляващ дизайн.


Радиото
Radio Garden ни аудио-транспортира из целия свят. Можем да чуем местните радиостанции в Африка, новини от Скандинавия или поп от Япония... Уебсайтът, стартирал като проект, се е разраснал до неузнаваеми размери, включително и като приложение.


Артистът
Италианският художник Валериано Фатика е изваял лицата (с внимание и тонове детайли) на някои от най-разпознаваемите персонажи от киновселената на Марвел върху... кафеени зърна. Ако ви се разтуптяха сърцата, можете да поръчате от Fatica’s Etsy store. Цената е 150 евро на глава.


Снимките
Как наистина са изглеждали личности като Ейбрахам Линкълн и Алберт Айнщайн? YouTube каналът Two Minute Papers представя чисто нова AI програма, която може да направи възстановени версии на исторически снимки. Но не просто в цвят, а и в супер резолюция.Мърчъндайзът
Почти няма мърч на Междузвездни войни, който би могъл да ни изненада. Въпреки това останахме впечатлени от най-новия артикул, възхваляващ галактическата сага: тематични боксови ръкавици. Вече можем да бием Империята с прави, крошета и ъперкъти.


Откритието
"Открихме, че хората в REM фаза на съня могат да участват в комуникация в реално време", казва Кен Палер, професор по психология и автор на взривяващото ума изследване. "Също така доказахме, че спящите са способни да разбират въпроси, да ангажират работната си памет и да дават отговори". Holy f***!


Програмата
I Miss My Bar е забавен инструмент, който пресъздава барова атмосфера у дома: от това да се надвикваме с приятели до спокойствието на бира на открито. В "about" секцията е отбелязано, че така няма да заменим изцяло истинското преживяване, но до 1 април все ще свърши работа.


Завръщането
След многобройни дебати, книгите се връщат обратно на площад Славейков. Броят им обаче ще бъде редуциран до 7 сергии, които ще имат собствено отопление, осветление и навес.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.