Топ 10: Социалният проект, бирата и още...


13 април 2021 снимка Михаил Новаков
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


Социалният проект
Улична лампа край Женския пазар свети с лицата на деца, жени и мъже от ромската общност. Проектът се нарича Лично осветление, дело е на Венелин Шурелов и Fine Acts (креативно студио за социална промяна) и ще повдига темата за видимостта на хората от малцинството до 30 април.

с Михаил Новаков


Бирата
Този месец се навършват 10 години от премиерата на Игра на тронове. Warner Bros обедини усилията си с датската пивоварна Mikkeller за производството на специална селекция бира, вдъхновена от шоуто. Наздраве за всички Старк, Ланистър, Таргариан и… Белите бродници.


Слуховете
Напоследък се разшумя около Дейвид Линч и работата му над нов сериал за Netflix. Огромна новина (ако е истина). Проектите на Линч винаги са потайни, така че е възможно да не разберем какво е Wisteria, докато не се появи на телевизионните ни екрани (ако се появи). Засега се говори за продължение на Туин Пийкс, но ще видим (евентуално) с очите си.


Завръщането
Петият сезон на Рик и Морти е с официална стартова дата: 20 юни. Щурият учен и неговият клет внук отново ще огъват вселената на фльонга и ще късат науката по шевовете. Ако сте пропуснали първите четири сезона – действайте, всичко е на Netflix.Свещите
Ръчно изработените свещи с органичен соев восък на EROS Home Decor са дело на Иван Валериев. Достъпни за поръчка в инстаграм на eros_homedecor: профил, който можете да последвате. Точно както направихме и ние.Маратонките
Няколко модела вече излязоха като резултат от сътрудничество между Adidas и Lego, но най-новите са най-готините. Обувките не просто приличат на плочка от конструктор, а действително са такива. Ако полудеете по тях, можете да ги имате срещу 200 долара.


Кучетата
TikTok и Instagram се пръскат от снимки и видеа на нагиздени кучета тип италианска хрътка. Пробвайте профила на honeytheiggy в инстаграм. Нищо специално. Просто за смях.Годишнината
Навършват се 200 години от рождението на Бодлер: бащата на модернизма, предтечата на символизма и основателят на движението на френските декаденти от втората половина на ХІХ век. Припомняме си Цветя на злото срещу 10 лв. от Захарий Стоянов.


Настолната игра
В новото Монополи Спонджбоб Квадратни гащи купувате, продавате, плащате наем и така нататък, но не за недвижимо имущество, а за мемета. Играта е забавна и доста лудичка и най – най-хубавото е, че независимо дали печелите или губите, ще откриете точното меме, което да изпратите опонента си след края ѝ.


Чантата
Чантата, която буквално взриви интернет, е от новата колекция мъжка мода на Louis Vuitton, направена е така, че да изглежда като самолет, и струва 39 000 долара. Нямаме какво повече да добавим.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.