Топ 10: Писмото, събирането и още


25 май 2021
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


Идеята
Благотворителната организация Friends of Notre-Dame de Paris предлага да помогнете с реставрацията на катедралата след огромния пожар от 2019, като си "осиновите" гаргойл. Някои може и да предпочитат картина или бюст на светец, но хайде де! Колко ще е яко да посочите към крилатия демон и да уточните: „Този си е моя“?


Петицията
Пролетният базар на книгата се завръща на 31 май с хиляди книги в 54 шатри на 1300 кв.м изложбена площ в парка пред НДК. Освен че пляскаме с ръце и скачаме от радост, нямаме търпение да подпишем и петиция, с която издатели и книжари призовават запазването на по-ниска ставка на ДДС върху книгите.


Снимките
НАСА пусна поразителна тройка изображения, улавящи Юпитер в три различни дължини на светлинната вълна. Трите изображения, заснети от множество космически кораби, включително космическия телескоп Хъбъл, направо ни заслепиха с живите си цветове.


Писмото
Писмо на Айнщайн, в което е написал прочутото си уравнение E=mc2, беше продадено на търг за над 1.2 милиона долара. Ръкописната кореспонденция от една страница е с дата 26 октомври 1946, написана е на немски и е адресирана до полско-американския физик Лудвиг Зилберщайн, ако това ви интересува, разбира се.


Общите усилия
Adidas и колегите им Allbirds загърбиха различията си в името на нов проект. Съвместната им инициатива доведе до маратонки с почти нулев въглероден отпечатък. Предвид ресурсите на първите и дългогодишната обвързаност с устойчиви продукти на вторите, двата бранда са доста добър екип.


Събирането
Както със сигурност сте разбрали, Приятели се завръщат за чисто нов специален реюниън след повече от 15 години. В пълния трейлър на предстоящия сезон (ако случайно сте го пропуснали) Рейчъл, Рос, Фийби и така нататък отговарят на любопитни факти, преиграват емблематични сцени и си припомнят десетилетието си със сериала.Новото издание
Когато през 1888 Оскар Уайлд публикува Щастливият принц и други истории, не очаква кой знае какво от тази книга. А тя му донася първия голям търговски успех. Сега Колибри препреиздават приказките на Уайлд със страхотните илюстрации на Уолтър Крейн, Джейкъм Худ, Чарлс Робинсън и Джеси Марион Кинг. В книжарниците от 31 май срещу 12 лв.


YouTube каналът
Във времена на туристическа несигурност на помощ идват всякакви алтернативни идеи като тази на Prowalk Tours. Каналът споделя видеоклипове с обиколки с екскурзовод в някои от най-емблематичните места в света. Като Париж например.Легото
Докато сме на вълна Приятели: LEGO пусна новия си комплект F.R.I.E.N.D.S. Колекцията от 2048 парчета включва емблематичните домове на Моника и Рейчъл, Чандлър и Джоуи. Предлага се със седем минифигурки. Ясно е кои са шест от тях, но за седмата няма да повярвате: "о, Боже, това е Джанис!"


Инициативата
100 шофьори на камиони получиха като подарък за 24 май едномесечен достъп до библиотека с над 200 000 аудио и електронни книги и аудио сериали. Инициативата Един камион книги се провежда за втора поредна година, което означава, че българският шофьор просто обожава да чете. Ръкопляскаме!
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098