Топ 10: Плажът, колажите и още...


22 юни 2021 текст Виолета Иванова
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


Колажите
Лондонският фотограф Рич Маккор, или Paperboyo, пътува по света, за да заснема, а впоследствие и да преобразява, добавяйки най-обикновени изрезки от хартия, архитектура, природа и културни забележителности. Преди няколко години издаде книга: Около света в изрезки, а ние го следим изкъсо в инстаграм.


Жестът
Осиновете домашен любимец, в случая – любимци, защото са цял кошер. Осинови кошер допринася за биоразнообразието в определен регион на България (по ваш избор), а новите ви домашни животни ще ви се отблагодаряват с мед. Повече намираме на istinskimed.bg.


Уредите
Сицилианска естетика и съвременни технологии. Това предлага сътрудничеството между Dolce & Gabbana и Smeg. Ако сте луди по Сицилия, тичайте към магазините. Ако ли не – достатъчно е да се любувате на шарените тостери и кафемашини от снимка.


Спортната зала
DS Sport Club на малката уличка Шар планина е залата, която ни запали по спорта. Групови и индивидуални тренировки по бокс за начинаещи и напреднали, fitbox, hiit, табата и бокс за деца са основните им суперсили. На dssportclub проверяваме за графика на тренировките.


Сериалът
Въпреки че няма да го намерите в секция trending на Netflix (просто защото е стар, а не защото не е супер), StartUp си заслужава отделеното време. В каста са Адам Броуди и Мартин Фрийман, а сюжетът, с две думи, изследва тъмните дебри на тех бизнеса в Маями.


Коментарите
Ако не ползвате социални мрежи, значи не сте попадали на Xavier. Личният ни фаворит от него е: „Живея по две причини. Родил съм се и все още не съм умрял.“ Каквото и да срещнете във фейсбук – Xavier няма слабо.


Плажът
Северното ни Черноморие все още има какво да предложи. Болата се намира на около 6 км от село Българево (което също си струва посещението) и на около 13 км от Каварна. За плаж, разходка или романтична гледка, при всички положения си заслужава пътя.


Анимацията
Love, Death & Robots дебютира на Netflix през 2019. Епизодите са с различна дължина и винаги сами за себе си. Във всеки от тях група разказвачи представя сай-фай история в определени емоционални тонове, а най-хубавото е, че с втория сезон нещата стават доста по-зрели.


Теорията
Стивън Хокинг е бил прав. Анализирайки гравитационните вълни от Kосмоса, група физици твърдят, че теория, разработена от Хокинг през 70-те (според която черните дупки не могат да намаляват с времето), е вярна. Нищо няма да се промени за нас, но пък е приятно да знаем.


Чантата
Най-скъпата чанта в света – Birkin на Hermès, стана вдъхновение за ъъм... малко по-различни артикули. Произведенията от зеленчуци няма да бъдат пуснати в продажба. Първо, защото е нелепо да си играем с храната, и второ – защото ще се развалят още преди да са стигнали до магазините.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.