Топ 10: Атракцията, терапията и още...


5 юли 2021
Нещата, които правят живота ни по-хубав.


Дестинацията
Мраморното езеро е всъщност отдавна изоставена мраморна кариера. Преди години оттук са се изкопавали материали за изработка на изделия от мрамор, плочи или строителни материали. Днес водата е светлосиня и равна като огледало. Намира се само на 50 км от Пловдив.


Книгата
Евангелието на Локи е нетрадиционен и доста забавен преразказ на скандинавската митология, но през погледа на любимия ни пакостлив антигерой. Нарцистичната версия на скандинавския бог трикстър за времето след Рагнарок е в нахакан съвременен език и солиден обем (892 страници).


Сладоледът
След като временно бяха спрени от производство (някъде около 9 години), сладоледите с лицата на кеч звезди се завърнаха тази година. От Хълк Хоган до Ледения Стив Остин и Джон Сина, цялото съзвездие от кеча намира място върху бисквитките.


Новината
Комиксовите истории за яркосини човечета от планета, подобна на Земята (те също се пекат на слънце и кихат, само дето наричат тези действия „слънчево увреждане“ и „експлозия на лицеви течности“), ще се превърнат в сериал по Apple TV+. Кога? Засега ни е достатъчно да знаем, че изобщо.


Терапията
Дамата, която стои зад инстаграм акаунта streetview.portraits, е започнала заниманието си като терапия. Пътувайки чрез Google Street View от дома си в Лондон (заради тежка агорафобия), тя изведнъж открива, че гледани с правилното око, екранните снимки от Google изглеждат като изкуство.


Премиерата
Време е да започнем обрат-ното броене до следващия ГОЛЯМ фентъзи сериал. Колелото на времето, най-продаваният фентъзи роман на Робърт Джордън, идва съвсем скоро по Amazon Prime и обещава да бъде голяма работа.


Тениските
На glitch-bg.com намираме подходящи послания за различните си настроения, но „Бегай, бе“, „Въй“ или „Лошо ми е“ са универсални и приложими за всяка една ситуация.


Откритието
Древен череп, който може би принадлежи на съвсем нов вид човек. Изследователите твърдят, че този екземпляр, наречен Човекът дракон, е най-близкият ни еволюционен роднина сред известните видове древни хора, като неандерталци и хомо еректус. Живял е в Източна Азия преди повече от 145 хиляди години.


Профилът
Depths of Wikipedia e популярен инстаграм акаунт, хрумнал на студентка от Мичиганския университет. Тя се рови буквално с часове, за да селектира най-забавните и странни неща от Уикипедия, които публикува като екранни снимки, спестявайки нашето време да ги търсим.


Атракцията
С времето за море дойде и времето за пътуване по магистрала Тракия и отново на 233-тия км ни се изпречи Бягащото дърво. Стогодишният дъб изглежда по този начин, защото е ударен и разсечен от мълния не един, а два пъти.
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.